Aydın'da Engelliler İçin Asker Eğlencesi

Aydın'da sembolik olarak 1 gün askerlik yapacak 6 engelli için asker eğlencesi düzenlendi.

İncirliova Belediyesi ve Engelsiz Yaşam Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği asker eğlencesi, belediyeye ait Engelsiz Yaşam Parkı'nda yapıldı.

İzmir Ulaştırma Personel Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda sembolik olarak 1 gün askerlik yapacak olan 6 engelli vatandaş ve ailelerinin katıldığı asker eğlencesi renkli görüntülere sahne oldu.

Kendileri için düzenlenen programa sırtlarında "O şimdi asker" yazılı yazma ve Türk bayraklarıyla katılan engellilere, asker kınası da yakıldı.

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, yaptığı açıklamada, "Kardeşlerimizin askere uğurlaması öncesi kına yakmaya geldik. Bu görevi sembolik olarak da olsa bir günlüğüne yapacaklar. O duyguları onlarda paylaşacaklar. Böyle bir günde onlarla birlikte olmak, onlarında ellerine kına yakmak çok gurur verici." dedi.

İncirliova Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Merve Uysal da engellilere askerlik yapma sevincini yaşatmak istediklerini ifade etti.

Gelişim ve yürüme engelli 25 yaşındaki Zafer Keskin'in annesi Nurcan Keskin, oğlunu askere göndereceği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Zaman zaman duygusal anlar yaşayan Keskin, "Her şey vatanımız için. Bizler var olduğumuz sürece vatanımız, devletimiz ayakta olacak. Çocuklarımız 1 gün de olsa askerlik yapacaklar. Çok mutluyuz. Bizler seçilmiş anneleriz. Bizler var olduğumuz sürece onlarda var olacak. Biz zincirin halkaları gibi birbirimize bağlıyız." ifadelerini kullandı.

Programın sonunda üzerinde "En büyük asker bizim asker" yazılı pasta kesildi.

Kaynak: AA