Ankara'da Ramazan Boyunca Metro Ve Ankaray İstasyonlarında İftarlık Dağıtılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilere ve şehir dışından gelen ziyaretçilere Ramazan ayı boyunca Metro ve Ankaray istasyonlarında “iftarlık ikramlarda” bulunacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 2. Başkanvekili Nail Çimen başkanlığında düzenlenen Mayıs ayı toplantısında Başkentlileri yakından ilgilendiren önemli kararlara imza atıldı. Toplantıda öncelikle 24 Haziran’da düzenlenecek olan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve Milletvekilliği Genel Seçimleri için Büyükşehir Belediye Meclisinden istifa eden AK Partili Fatih Ünal’ın yerine Keçiören Belediyesi Meclis Üyesi Aysun Liman Yaşacan, AK Partili Kurtcan Çelebi’nin yerine de Mamak Belediyesi Meclis Üyesi Aycan Demir seçildi. Seçimlerin ardından Başkanlık Yazıları’nı görüşen Meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı hızla süren ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın “bir an önce bitirilsin” talimatı verdiği Ankapark’ın kiralanmasını ele aldı. Üyelerin oy çokluğuyla kabul edilen Başkanlık Yazısı’nda, bitirilme aşamasına gelen Ankapark’ın değişiklik yapılması hali de dahil olmak üzere işletmesine ilişkin kanunda yazan en üst süreleri kapsayacak şekilde ihaleye çıkılarak kiraya veya işletmeye verilmesi kararlaştırıldı. Ankarapark ile ilgili Başkanlık Yazısı’nda ayrıca, “Gerekli şartnamenin ve taslak sözleşmenin hazırlanması, şartname ve sözleşmeye konulması gereken hükümlerin oluşturulması ve kira veya işletme sözleşmesinin imzalanması yetkisinin Fen İşleri Dairesi Başkanlığına verilmesi” ifadeleri de yer aldı.

Hatay’a Afrin desteği

Toplantıda ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başarıyla yürütülen ve kahramanlık öykülerine konu olan “Zeytin Dalı Operasyonu” kapsamında terör örgütünden temizlenen Suriye’nin Afrin bölgesine ilişkin Hatay Valiliği tarafından gönderilen talep yazısı da görüşüldü. Hatay Valiliğince gönderilen yazıda, bölgede bölücü terör örgütünün çekilirken pek çok binayı, araç ve gereci yakıp yıktığı, hendekler açtığı ve alt yapıyı çökerttiği belirtilerek, bu nedenle de Afrin’in Bülbül ve Raco ilçelerindeki belediye hizmetlerinin Hatay’ın Hassa Belediyesi tarafından yapılmasının istendiği kaydedildi. Talep yazısında bu çalışmaların yapılabilmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesinden istenen bir adet lastikli ekskavatör ve bir adet paletli ekskavatör iş makinesinin Hassa Belediyesine verilmesi isteği de Meclis üyelerinin tamamının “kabul” oyuyla karara bağlandı.

İftarlık ikramlar Büyükşehir’den

16 Mayıs tarihinde başlayacak olan Ramazan ayında Başkentliler ve şehir dışından gelen konuklar için de Başkanlık Yazısı’yla gelen önemli bir karara daha imza atıldı. Ankara’da yaşayan vatandaşların büyük çoğunluğunun çalışanlar ve öğrencilerden oluştuğuna dikkat çekilen Başkanlık Yazısı’nda, “Büyükşehir Belediyesince yürütülen toplu taşıma hizmetinden faydalanan vatandaşlarımızın Ramazan ayı sırasında iftarlarını açmalarını sağlamak amacıyla vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunacağı Metro ve Ankaray istasyonlarının tamamında ve her bir istasyonda bin taneden az olmamak üzere iftarlık paketlerinin alınması, hazırlanması ve dağıtılması” ifadeleri oy birliğiyle kabul edildi.

Hazırlanacak iftarlık paketlerde bir poğaça, bir şişe su ve ıslak mendil yer alacak.

Mamak Belediyesine yetki devri

Büyükşehir Belediyesi tarafından Mamak’ta yapımı süren Doğukent Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin yetki devri de üyelerin oy birliğiyle karar altına alındı. “Ortak akıl” ilkesi çerçevesinde sık sık belediye meclis üyeleriyle ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Tuna’nın, Belediye Meclisine gönderdiği yazıda, “Rızai Ferağ yoluyla idaremizle anlaşma yaparak kamulaştırma işlemleri tamamlanmış olan maliklere ait yazı ekinde listede bulunan ada/parsellerle ilgili ruhsata ilişkin tüm işlemlerin (imar durumu, yol kotu, proje onayı, ruhsat ve iskan vb.) Mamak Belediye Başkanlığınca yürütülmesi hususunda karar alınması” ifadeleri oy birliğiyle kabul edildi.
Kaynak: İHA