Adıyaman'da Bisiklet Etkinliği

Kentte 'Sağlık İçin Hareket Et' etkinliği kapsamında 130 kişi pedal çevirdi.

Adıyaman'da Bisiklet Etkinliği
Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan öğrenciler, "Sağlık İçin Hareket Et" etkinliği kapsamında bisiklete bindi.

Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü bahçesinden merkeze bağlı Hasankendi köyüne kadar düzenlenen bisiklet etkinliğine, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Sami Köroğlu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mustafa Kutlu, sağlık müdürlüğü personelleri, KYK yurtlarında kalan öğrenciler ve KYK çalışanları olmak üzere 130 kişi katıldı.

Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Sami Köroğlu, etkinlik sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün "Sağlık İçin Hareket Et" etkinliği kapsamında yüzden fazla öğrenci ve personel ile bisiklet etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Güzel bir etkinlik olduğunu ifade eden Köroğlu, "Katılım üst seviyedeydi. Öğrencilerimizin üzerindeki mutluluk bizleri de son derece mutlu etti. Burada özellikle öğrencilerimizin çocukluklarına döndüklerini gördük. Aslında bisiklet kullanımının son derece sağlıklı olduğu, Adıyaman koşullarında bisikletin çok rahat bir şekilde kullanılabileceğini bizler de gördük." dedi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Mustafa Kutlu ise "Buradaki amacımız, bisiklet etkinliğinin kamuoyunda yaygınlaşmasını sağlamak, fiziksel aktiviteyle obezitenin engellenmesini ve önüne geçilebilmesini sağlamak." diye konuştu.

Bisiklet etkinliğine katılan Zeliha Yılmaz, sağlık için böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı son derece mutlu olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA