'78 Saniyede Safranbolu Turu' Projesi

Safranbolu Kaymakamlığı ve Safranbolu Belediyesince "78 Saniyede Safranbolu Turu" projesinin tanıtımı yapıldı.

Muallimler Birliği Belgesel Film Müze Evi'nde yapılan törende konuşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, kendilerinin şimdiki nesil gibi sosyal medya yönünden şanslı olmadığını söyledi.

Teknolojinin hızla ilerlemeye devam ettiğini ifade eden Ürkmezer, "Karabük ve Safranbolu'da yaşayanlar açısından değil, Türkiye'nin pek çok yerinden gelip Safranbolu'nun farklı dönemlerinde buraya gelip doğal güzellikleri, tarihi, kültürel güzellikleri kimi zaman fotoğraflayıp, kimi zaman da video aracılığıyla bazen yakın arkadaşları, bazen de sosyal medya aracılığıyla dış dünyayla paylaşıyorlar. Safranbolu'nun tanıtımında bizlerin harcadığı efordan, çabadan çok daha fazlasıyla bu sayede insanlar Safranbolu'yu görmeye ve yaşamaya geliyorlar." diye konuştu.

Safranbolu'nun turizmde her yıl biraz daha ivme kazandığını aktaran Ürkmezer, şöyle konuştu:

"Bizler tüm bu güzelliklerin içerisine sizlerin de katılmanızı, kendi yaşadıklarınızı, gördüklerinizi paylaşmanızı istedik. Bunun paylaşımda da Safranbolu Kaymakamlığı ve Belediyesinin imkanlarını da kullanmak istedik. Safranbolu'nun tanıtımında bunlardan faydalanmak istiyoruz. Nasıl ki, Genç Kalemler Projemiz ile Safranbolu'da okuyan lise ve ortaokul öğrencilerimizin kendilerini ifade etmelerine imkan sağladıysak, 78 saniye ile de sizlere Safranbolu'yu ve kendinizi ifade etme imkanı sunduk."

Konuşmanın ardından üniversite öğrencilerinin çektikleri yaklaşık 200 kısa film içerisinden komisyon tarafından derecelendirilen 6 kısa film ödüllendirildi.

Kaynak: AA