TESOB Başkanlığına Kara Yeniden Seçildi

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanlığına Metin Kara, yeniden seçildi.

Yomra ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen TESOB Olağan Genel Kurulunda, divan başkanlığını Giresun Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara yaptı.

TESOB Başkanı Metin Kara, burada yaptığı konuşmada, birliğe bağlı 49 meslek odası bulunduğunu anımsatarak, TESOB'un Doğu Karadeniz Bölgesinin üye sayısı bakımından en büyük sivil toplum örgütü olduğunu söyledi.

Ekonominin can damarı olan esnaf ve sanatkarın kendilerini ne kadar geliştirirse ülkeninde buna paralel olarak gelişim göstereceğine işaret eden Kara, "Bizim varlık nedenimiz mensubu olduğumuz, temsil ettiğimiz bu camianın hakkını, menfaatlerini, hukukunu korumak ve kollamaktır. Allah hiç birimizi mahcup etmesin. Biz bu güne kadar bu mücadeleyi verdik." dedi.

Başkan adayı olan Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik de katılımcılara projelerini anlattı.

Seçildiği takdirde ayrım yapmadan adil bir yönetim anlayışı içinde olacaklarını belirten İlik, "Esnafımız için alacağımız her kararda önce adalet ve hakkaniyetli olacağız. Kişisel duygularımızla değil, esnafımızın duyguları ve çıkarları doğrultusunda hizmet etmek en büyük hedefimiz olacaktır." diye konuştu.

Zaman zaman sözlü tartışmaların da yaşandığı genel kurulda, 49 meslek odasının 361 delegesi oy kullandı.

Mevcut başkan Kara, 218 delegenin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Genel Kurula, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkan Vekili Esat Akkaya, Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hıdır Delice, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA