Karasu Alüminyum Fabrikasıyla Öne Çıkacak

Assan Alüminyum Yatırım Direktörü Özçelik: 'Karasu'ya yapacağımız 900 milyon dolarlık yatırımla 5 yıl içerisinde 260 bin ton nihai mamul elde etmeyi hedefliyoruz'.

Karasu'da Kibar Holding bünyesindeki Assan Alüminyum şirketince kurulacak fabrika için 900 milyon dolarlık yatırımla 5 yıl içerisinde 260 bin ton nihai mamul üretimine ulaşılmasının hedeflendiği bildirildi.

Karasu ilçesinde yatırım yapan Kibar Holding ve Assan Alüminyum yetkilileri, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu'nu makamında ziyaret ederek, kurulacak alüminyum fabrikası hakkında bilgi verdi.

Assan Alüminyum Yatırım Direktörü Aykut Koray Özçelik, ziyarette yaptığı konuşmada, ses getirecek bir yatırımı Karasu'da hayata geçireceklerini söyledi.

Yatırım sürecinde bu yılı tamamen zemin ve gerekli envanterleri oluşturma dönemi olarak geçireceklerini dile getiren Özçelik, "2020 ve 2021 yılları içerisinde de tam kapasiteye ulaşmayı hedefliyoruz. Karasu'ya yapacağımız 900 milyon dolarlık yatırımla 5 yıl içerisinde 260 bin ton nihai mamul elde etmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Özçelik, projede ilk etapta ayrıca yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını kaydetti.

Kibar Holding Üst Yönetici Danışmanı Tarık Tunalıoğlu da ilçede dünya çapında bir yatırım yapacaklarını ifade ederek, üretimlerinin başta savunma sanayi olmak üzere birçok alanda kullanılacağını belirtti.

Fabrikayla birlikte Ar-Ge merkezi de kuracaklarını aktaran Tunalıoğlu, "Sürdürülebilirlik bizim için çok önemli. Bu tesisimizde çalışacak kalifiye eleman ve mühendislerimize çok iş düşüyor." dedi.

- "Karasu yatırım için biçilmiş kaftan"

Kibar Holding Proje Müdürü Mehmet Aydın ise Karasu'nun limanı ve demiryolu ile yatırımlar için biçilmiş bir kaftan olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"BMC ve Kibar Holding gibi dünya devleri buraya yatırımlar yapıyor. Şimdiden sonra bu bölgeye daha çok yatırımlar gelecektir. İstihdam ve kentin ilerlemesi açısından önemli yatırımlar bunlar. Karasu'nun şu an bilinen haliyle 20 yıl sonraki hali arasında dağlar kadar fark olacaktır. Biz burada kuracağımız fabrika ile sadece Türkiye'de değil, tüm firmalara uluslararası rakip olacağız. Memleket ekonomisine ve civarın tüm yaşayanlarına hitap edecek olmak gururlandırıyor bizleri."

Karasu Belediye Başkanı İspiroğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, büyüyen ve gelişen ilçe olma yolunda emin ve kararlı adımlarla yürümeye devam ettiklerini aktardı.

Karasu'ya yapılan yatırımlarda öncelikli beklentilerinin istihdam olduğunu dile getiren İspiroğlu, şunları kaydetti:

"Binlerce Karasulu gencimizin kendi doğup büyüdüğü topraklarda iş sahibi olması bizleri sevindiren en büyük olgulardan bir tanesi. Eğer bu makamdaysak Karasu için çalışacağız, Ülkemizin geleceği için ter dökeceğiz. Yapılan tüm yatırımların hayırlı olmasını diliyorum."
Kaynak: AA