'En Yeni Antalyalı' Projesi

Proje kapsamında doğum yapan annelere, içerisinde battaniye, yastık gibi bebek malzemelerinin bulunduğu çanta hediye edildi.

'En Yeni Antalyalı' Projesi
Antalya Büyükşehir Belediyesince "En Yeni Antalyalı" projesi kapsamında doğum yapan annelere içerisinde battaniye, yastık gibi bebek malzemelerinin bulunduğu çanta verildi.

Proje kapsamında ilk hediyeyi vermek için eşi Ebru Türel ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen Başkan Menderes Türel, yeni doğum yapan anneleri ziyaret etti.

Bebekleri seven Türel çifti, annelere içerisinde battaniye, yastık ve bebek malzemelerinin yer aldığı bebek çantası hediye etti. Türel, gazeteciler arasındaki yeni baba olduğunu öğrendiği TRT kameramanı Erdinç Kızılgedik'e de bebek çantası verdi.

Türel, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyeciliğin insanın hayata gözlerini açtığında başladığını, Hakk'ın rahmetine giderken de devam ettiğini söyledi.

Antalya'nın Türkiye'nin en en fazla göç alan şehirlerden olduğunu aktaran Türel, ailelere bebeklerinin doğum günleri anısına hediye verdiklerini dile getirdi.

Kamu hastanelerinde doğan bütün bebeklere hediye vereceklerini anlatan Türel, şöyle konuştu:

"İlerleyen zamanlarda da özel hastanelerde bu kampanyayı genişletmeyi düşünüyoruz. Projenin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde başlaması anlamlı. Kamu hastanelerinde genelde işçi, emekçi ailelerimiz doğum yapıyor. Böylesi bir günde işçi ailelere katkı sağlamak adına da önemli bir proje oldu."

Ebru Türel, projeyle Antalyalılık bilincini oluşturmak istediklerini söyledi. Antalya'da dünyaya gelen herkesin kendisini Antalyalı olarak görmesi gerektiğini belirten Türel, anneleri verdikleri hediyelerle mutlu etmek istediklerini, hazırlanan hediyelerin oldukça kullanışlı olduğunu kaydetti.
Kaynak: AA