Ekonomik Destekler İş Dünyasını Sevindirdi

KTO Başkanı Gülsoy: 'Hükümetin aldığı kararlar, ekonomiye can suyu verecek'.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, hükümetin aldığı yeni kararların ekonomiye can suyu vereceğini belirtti.

Gülsoy, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin, reel sektörün beklentilerini karşılayacak şekilde tedbirler almasının, iş dünyası temsilcileri olarak kendilerini sevindirdiğini ifade etti.

Alınan kararların, ekonomik darboğaza çekilmek istenen Türkiye'nin, hain emelleri bir kez daha boşa çıkaracak güçte olduğunu gösterdiğini dile getiren Gülsoy, şunları kaydetti:

"Borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kararlar, çok büyük önem arz etmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili işlemleri olan, vergi ve prim borcu bulunan herkes için önemli bir fırsat doğurmuştur. Özellikle vergi ve prim borcu yapılandırması tüccarımıza, esnafımıza ve sanayicimize büyük bir rahatlama getirecektir. 18-29 yaş arasında bulunan ve iş yeri açmak isteyen gençlerin, 1 yıl süreyle Bağ-Kur primlerinin devlet tarafından karşılanacak olması girişimcinin önünü açacak bir yaklaşım olmuştur. Daha önce 3 yıla kadar vergi kolaylığı sağlanan bu kesim, yeni destekle ekonomimize daha çok katkı sağlayabilecektir. Yaklaşık 12 milyon civarında emekliye 2 bayramda biner lira ikramiye ödenmesi yönündeki kararı da olumlu karşılıyoruz. Piyasaya sıcak para girişini sağlayacak bu adımla, tüccarımız ve esnafımız daha yoğun bir iş dönemi geçirecektir. Bu sayede oluşacak katma değer diğer sektörleri etkisi altına alacaktır. Hükümetin aldığı kararlar, ekonomiye can suyu verecek. Önümüzdeki günlerde detayları ortaya çıkacak olan bu kararların piyasalarda kısa sürede etkisini göstereceğine inanıyoruz."
Kaynak: AA