Bitlis'te 'Türkiye Güven Huzur Uygulaması 2018-3'

Bitlis merkez ve ilçelerinde, "Türkiye Güven Huzur Uygulaması 2018-3" gerçekleştirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, dün 10.00-21.00 saatlerinde ülke genelinde yapılan "Türkiye Güven Huzur Uygulaması 2018-3" kapsamında, il merkezi ve ilçelerde umuma açık yerlerde ve vatandaşların yoğun bulunduğu alanlar, okul ve üniversite çevrelerinde uygulama yapıldığı belirtildi.

İl genelinde 60 ekip ve 640 personelin görev aldığı uygulamada, 103 iş yeri ve 109 aracın kontrol edildiği, bin 995 kişinin de kimlik sorgusunun yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Uygulama neticesinde Hizan ilçemizde, hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal ve benzeri suçlardan 16 araması olan ve 27 yıl 7 ay 12 gün kesilmiş cezası bulunan H.I. yakalanmıştır. Tatvan ilçemizde uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak suçundan hakkında 1 yıl 8 ay hapis cezası bulunan C.K. isimli şüpheli yakalanarak cezaevine teslim edilmiştir. Uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan aranan İ.Ş, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak suçundan aranan C.K., yoklama kaçağı Y.Y. yakalanmıştır. Güroymak ilçemizde ise bir kıraathanenin bitişiğinde 6 sikke ile haç ve insan figürlü tarihi eser olduğu değerlendirilen malzemeler bulunmuş olup, konuyla ilgili tarihi eser kaçakçılığı suçundan işlem başlatılmıştır."

Açıklamada, suç ve suçlulara karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Kaynak: AA