Yeditepe Bienali Kapsamında 'Oradaydım' Enstalasyonu Balat'ta

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) minyatür atölyesi hocalarının ve öğrencilerinin enstalasyon çalışmaları "Yeditepe Bienali" kapsamında sergileniyor.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, FSMVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Betül Bilgin'in düzenlemesiyle hazırlanan enstalasyon çalışmalarından oluşan "Mekandan Taşanlar" isimli sergi, Balat'taki Küçük Mustafa Paşa Hamamı'nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Betül Bilgin ve 15 öğrencisinin toplam 19 minyatür ile yer aldığı, geleneksel hikayelerden ilhamla oluşturulan "Oradaydım" enstalasyon çalışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Betül Bilgin, hikayelerin insanlar üzerinde önemli etkiler bıraktığını bildirdi.

Bilgin, "Biz, ortak dillerimizin, kültürümüzün ve inancımızın bir yansıması olarak günümüze kadar gelmiş olan Leyla ile Mecnun, Hüsrev ile Şirin, Varka ile Gülşah, Kelile ve Dimne, Mantıkut-Tayr, Hay bin Yakzan, Hüsn-ü Aşk gibi hikâyelerle büyüdük. Eğitimizi bu hikayelerle tamamladık ve hakikati bulmaya çalıştık. Konularını bu hikayelerden alarak kurguladığımız 'Oradaydım' enstalasyon çalışması, geçmiş ve bugün arasında bir köprü oluşturan bu hikayelerde yaşananlara tanıklık etme imkanı vermiştir." ifadelerini kullandı.

"Oradaydım" enstalasyon çalışmasında, Betül Bilgin, Hilal Arpacıoğlu, Emre Demiroğlu, Hanife Erdoğan, Aysun Mirzeoğlu, Ayşe Başaran Özdoğan, Zülal Çay Büyüksofuoğlu, Tuğçe Aykan, Merve Çolak, Efnan Yüce Ak, Hilal Yıldız, Merve Can, Zehra Kakı, Emine Tuğyan Gündoğdu, Jahongir Ashurov ve Nevin Külünkoğlu eserleriyle yer alıyor.

Enstalasyon çalışmalarının yanı sıra 3 boyutlu eserlerin de yer aldığı "Mekandan Taşanlar" sergisi, 15 Mayıs'a kadar görülebilecek.

Kaynak: AA