Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 173. Yıl Dönümü

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Türk polis teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümü ve Polis Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

Özbalcı, mesajında, Türk polis teşkilatı üyelerinin vatanın her karış toprağında, canla başla durmaksızın büyük bir özveri ile çalıştıklarına işaret etti.

Polisin ülkedeki huzurun güvencesi olduğunu aktaran Özbalcı, mesajında şunları kaydetti:

"Türk polis teşkilatımız, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak ve gözetmek, kamu düzenini tesis etmek, suç işlenmesini önlemek ve suç işleyenleri adalete teslim etmek için gece gündüz, tatil bayram demeden, ağır çalışma şartları altında, hayatını tehlikeye atarak görev yapan kurumlarımızdan biridir. İcra ettiği görevler bakımından ülkemizdeki huzurun güvencesi olan polisimiz, fedakarlık noktasında da zor bir mesleği yerine getirmektedir. Gücünü halkımızdan ve kanunlardan alan kahraman Türk polis teşkilatı, toplumumuzun huzur ve güvenliğini sağlamak için fedakarca çalışırken, gerektiğinde canını dahi hiçe sayarak milletimizin haklı güvenini ve takdirini kazanmıştır. Türk polis teşkilatımızın bundan sonra da topluma güven veren hizmetlerini yüksek bir şuurla ve halkla bütünleşerek en iyi şekilde devam ettireceğine inancımın tam olduğunu ifade ediyor ve bu vesile ile Türk polis teşkilatının kuruluşunun 173. yıl dönümünde, dünden bugüne, memleketin huzuru için canlarını feda etmiş şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazi ve emeklilerimiz ile halen görev yapan polislerimize sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum. Rabbim yar ve yardımcıları olsun."

Kaynak: AA