Türk Polis Teşkilatının Kuruluş Yıl Dönümü Mesajları

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173’ncü yıl dönümü nedeniyle Denizli Valisi Hasan Karahan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan kutlama mesajı yayınladı.

Denizli Valisi Hasan Karahan, Polis teşkilatının kuruluşunun 173’ücüncü yıl dönümü ile ilgili olarak kutlama mesajı yayınladı. Mesajında vatandaş ile emniyet teşkilatının uyum için çalıştığına dikkat çeken Karahan, başarılı çalışmalarından dolayı emniyet teşkilatına teşekkür etti.

Vali Karahan mesajında:

"Türk Polis Teşkilatımızın 173. Kuruluş Yıldönümü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türk Polis Teşkilatı, 173 yıla dayanan geçmişiyle devletimizin en köklü kurumlarından biridir. Emniyet Teşkilatımız, kurulduğu günden bu yana elde ettiği bilgi ve deneyim birikimiyle hukuka ve yasalara bağlılıktan ayrılmadan, üstün bir görev anlayışıyla vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması, can ve mal emniyetinin temini için mesai mefhumu gözetmeksizin fedakârca çalışmalarını sürdürmektedir. Gücünü yasalardan ve halktan alan Polis Teşkilatımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.” sözünde belirttiği gibi ülkemizin, bölünmez bütünlüğüne sonsuza dek sahip çıkacak ve üstlendiği tüm görevleri yasalar çerçevesinde yerine getirmeyi her zaman sürdürecektir. Ülkemizin, bölgesinde güçlü ve güvenli bir devlet olmasından rahatsızlık duyan çevreler; huzurumuza, birlik ve beraberliğimize yönelik tehditlerle ve hain saldırılarla bizi yıldıramayacaklardır. Bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, güvenlik güçleri ve milletiyle tek yürek halinde yıkıcı ve bölücü faaliyetlere karşı mücadele etme azim ve kararlılığındadır. Ülkemizin bekası ve vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak yolunda dünyaya örnek olan başarılı çalışmalarından dolayı Emniyet Teşkilatımıza teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Subaşıoğlu’nun mesajı

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Köklü Türk Polis Teşkilatımız, kuruluşundan bugüne milletimizin can ve mal güvenliğini sağlamıştır. Bundan sonrada görevini başarılı şekilde yürüteceğine inancımız tamdır. Polisimiz, devlet ile vatandaşlar arasında önemli köprü görevi görmektedir. Hiç şüphesiz ki emniyet mensuplarımızın görevleri oldukça zor, bir o kadar da fedakârlık isteyen bir meslektir. Teşkilatımız her geçen gün güçlenmiş ve dünyada parmakla gösterilir hale gelmiştir. Bu duygularla milletinin huzur ve güvenliği için şehit ve gazi olan polislerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm emniyet teşkilatı mensuplarının, polis haftasını en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.



Gürlesin’in mesajı

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173. yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürlesin mesajında, “Halka hizmet anlayışı çerçevesinde görevlerini en iyi şekilde icra eden ve bu uğurda şehit olmuş emniyet mensuplarımızı saygıyla anıyor ve Allah’tan rahmet diliyorum.” Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173. yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, Pamukkale Belediyesi olarak her zaman Türk Polis Teşkilatı’nın yanında olduklarını belirtti.

Pamukkale Belediyesi olarak, geçtiğimiz yıl Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırlanan ‘Gayret Sizden İkram Bizden’ projesine destek verdiklerini ifade eden Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak kurulduğumuz ilk günden bugüne, devletimizin, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ile halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlenmesini önlemek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getiren polislerimizin her daim yanındayız. Ülkemizin dört bir köşesinde fedakârca görevlerini yapan, milletimizin huzur ve güvenliğini sağlayan Türk Polis Teşkilatı’mızın 173’üncü kuruluş yıldönümü kutlar, tüm polislerimize görevlerinde başarılar temenni ederim. Şehit olmuş emniyet mensuplarımızı da saygıyla anıyor ve Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.



Erdoğan’ın mesajı

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 173’üncü yıl dönümünü kutlayarak, "Gece gündüz demeden, 24 saat boyunca halkın huzur ve güvenliği için fedakarca çalışan polislerimizi, özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Polis Teşkilatı’nın iyi eğitimli kadroları sayesinde can ve mal güvenliğimizin en üst düzeyde sağlandığının da altını çizen Başkan Erdoğan, “Güvenli bir ortamın sağlanması başarıyı da beraberinde getirmektedir. Emniyet güçlerimiz sayesinde gerek iş gerek ise özel yaşamımızda kendimizi huzurlu ve güvende hissediyoruz. Polis Teşkilatı, kuruluşundan günümüze kadar toplumsal huzurun korunması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için görevini her koşulda büyük bir özveriyle yerine getiriyor. Bu duygu ve düşüncelerle, her mensubuna tek tek teşekkür etmeyi bir borç bildiğim Polis Teşkilatı’mızın, 173’üncü yıldönümünü kutluyorum” diye konuştu.

Erdoğan ayrıca, vatanı ve milleti uğruna canını hiçe sayıp şehit düşen polislere Allah’tan rahmet, ülkesi için yaralanıp gazi olmuş polislere de acil şifa diledi. Başkan Erdoğan, "Onlara ve ailelerine şükran borçluyuz. Onlar için ne yapsak azdır. Onlar, milletimizin bağrından çıkmış gerçek kahramanlar."
Kaynak: İHA