SANKONUK'ta Dr. Semir Beyaz Ağırlanacak

SANKO üniversitesi tarafından düzenlenen Sankonuk programı kapsamında, ABD Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi İmmünoloji Bölümü’nden Dr. Semir Beyaz, "Kansere etki eden faktörler: gerçekler ve yalanlar” konulu halka açık sağlık konferansı verecek.

SANKONUK'ta Dr. Semir Beyaz Ağırlanacak
ABD’de araştırmalar yapan Türk Bilim Adamı Semir Beyaz’ın Gaziantep’te konuk olacağı konferans Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. 14 Nisan 2018 Cumartesi günü 10.00 – 12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek programa dileyen herkes ücretsiz katılabilecek.

Dr. Semir Beyaz

lisans eğitimine 2005 yılında, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) moleküler biyoloji ve genetik bölümünde başladı.

birinci sınıftan itibaren TÜBİTAK’ın lisans öğrencilerine yönelik araştırma projesi destek programına başvurdu ve laboratuvarda bağışıklık sistemi (immünoloji) alanında bilimsel araştırmalar yapma sürecine girdi.

2007 yılında İYTE’de yaptığı çalışmaları sunmak için katıldığı ulusal immünoloji kongresinde "Genç Araştırmacı" ödülüne layık görüldü.

ilerleyen süreçte yaz stajını 2008 yılında kazandığı burs ile Harvard Tıp Fakültesinde yaptı. İYTE’den 2009 yılında fakülte birincisi olarak mezun oldu. Harvard Tıp Fakültesinde araştırmacı olarak çalışmaya başladı.

bir yıl boyunca immünoloji ve kök hücre nakli alanında araştırmalarını sürdürdükten sonra, 2010’da Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesinin İmmünoloji Doktora programına kabul edildi.

Doktora çalışmalarının bir kısmını Harvard Tıp Fakültesinin kanser ve kan hastalıkları merkezinde, kan hücreleri, kök hücreler ve epigenetik üzerine, diğer kısmını ise Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Kanser Merkezi’nde beslenme, kök hücre ve kanser arasındaki ilişki üzerine yürüttü. çalışmalarının sonuçları nature ve nature immünoloji gibi dünyanın önde gelen bilimsel dergilerinde yayınlandı ve bilim dünyasında büyük yankı uyandırdı.

Doktora çalışmalarını 2016 yılında tamamladıktan sonra Harvard ve MIT’de araştırmalarını sürdürmeye devam etti. 2018 yılı itibariyle de moleküler biyoloji ve genetik biliminin temellerinin atıldığı, DNA’nın ikili sarmal yapısının kaşiflerinden James Watson gibi tıp alanında nobel ödüllü birçok önemli bilim insanına ev sahipliği yapmış olan Cold Spring Harborlaboratory’de kendi araştırma laboratuvarını kurdu.

Beyaz, devam eden araştırmaları, kanser gibi bağışıklık sisteminin ilişkili olduğu hastalıklara yararlı olabilecek sorulara cevap bulmayı amaçlıyor. Yaptığı başarılı çalışmaları ile tanınan Beyaz’ın uluslararası kök hücre araştırmaları derneği üstün başarı ödülü, amerikan immünoloji derneği genç araştırmacı ödülü, janeway ödülü, erken kariyer akademisyen ödülü, harvard ımmunoloji ve jeffreymodell ödülü gibi prestijli ödülleri bulunuyor.
Kaynak: İHA