Öğrenciler Yangın Eğitimi Aldılar

Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Bartın Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yangın konulu eğitim semineri ve tatbikat gerçekleştirdi.

Öğrenciler Yangın Eğitimi Aldılar
Okul bahçesinde gerçekleşen seminer ve tatbikata okul yöneticileri öğretmenler, öğrenciler ve okul personelleri katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, özellikle çok sayıda kişinin bir arada bulunduğu kamu binalarında ve okullarda personellerin ve öğrencilerin yangın konusunda bilgili, tedbirli olmasının önemine vurgu yaparak bu konuda Bartın Belediyesi olarak gerekli desteği sağladıklarını belirtti.

Başkan Akın, “Belediye olarak İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimizle yangın ve benzeri olayların en az zayiatla atlatılması için hazır kıta görevli ekiplerimizle gece gündüz çalışmaktayız. Fakat biz yangınlar olmasın kimsenin canına ve malına zarar gelmesin istiyoruz. Bu kapsamda kamu kurumlarımızda ve okullarımızda yangın seminerleri vererek tatbikatlar gerçekleştiriyoruz. Bu seminer ve tatbikatlar sayesinde yangınlar olmasın diye tedbir almayı ve olası yangınlarda en güvenli davranış ve müdahale şekillerini uygulamalı olarak göstererek can ve mal güvenliğinin sağlanmasını amaçlıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA