Öğrenciler Kitap İçin Para Biriktirecek

Afyonkarahisar'da AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Kolejince başlatılan çalışmayla 20 bin ilk ve ortaokul öğrencisine hem tasarruf yapma hem de kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla kumbara hediye edildi.

AOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Müdür Yardımcısı İshak Atçı, yaptığı açıklamada, yeni neslin kitap okumaya karşı çok fazla istekli olmadığını belirterek, bunun önüne geçmek için okul olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir kampanya yaptıklarını söyledi.

Öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek için ileriki günlerde Afyonkarahisar Fuar Alanında Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle kitap fuarı düzenleyeceklerini dile getiren Atçı, şunları kaydetti:

"Kitap fuarında harcanılmak ve kitap almak üzere bir proje yaptık. Bu proje kapsamında Afyonkarahisar’daki ilk ve ortaokul öğrencilerine 20 bin kitap parası toplama kumbarası dağıttık. Öğrenciler kitap okumaya teşvik etmek istedik. Aynı zamanda tutumlu olmaya özendirmeyi amaçladık. Kumbara dağıttığımız okullarda çok güzel geri dönüşler aldık. Kumbara dağıttığımız öğrenci, veli ve okullardan olumlu tepkiler geldi. Hala talip geliyor kumbaralarla ilgili. Bu tür etkinlikteki amaç kitap sevgisi arttırmak. Yeni neslin kitaba olan ilgisini arttırmak istiyoruz. Kitap okuyama özendirirken, tasarruf yapma bilincini de aşılamak istiyoruz."

Kaynak: AA