Mardin'de Turist Yoğunluğu

Mardin’e devam eden huzur ve güven ortamı meyvesini vermeye başladı. 6 bin 500 yatağın bulunduğu kentte oteller doldu.

Mardin'de Turist Yoğunluğu
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, mart, nisan ve mayıs aylarında otellerin dolu olduğunu gelen turistleri, misafirhanelere ve evlere yönlendiklerini aktardı. 6 bin 500 yatak kapasitesinin tamamen dolu olduğunu belirten Yaman, “Bölgede yaşanan bu travmadan ilimizde etkilendi. Daha sonra yapılan şehir operasyonlarında sonra bölgenin huzur haline gelmesi burada ki misafir sayısının artmasında önemli bir etken oldu. Terörle iyi bir mücadele yapıldı. Terörle mücadele yaparken de vatandaşlarla birlik olma süreci devam etti. Gördüğünüz gibi yüzde 300 oranında artan bir turist sayımız oldu. Daha önce eylül ve ekim ayları ile nisan, mayıs aylarında turist gelirdi ancak bu tüm yıla yayılıyor. 2018 yılı içerisinde şubat dolu idi. Nisan, mayıs ayları aynı şekilde dolu. Otellerimiz dolu, gelen misafirlerimizi misafirhanelere ve evlere yönlendiriyoruz. Şuan 6 bin 500 yatak kapasitemizin hepsi dolu” dedi.



“Misafirlerimizi Mardin’e bekliyoruz”

Yeni yeni otellerin şehirde açıldığını aktaran Yaman, şunları söyledi: “Terör olayları dönemlerinde yatırımcı otelleri kapatıyordu. Fakat 2017 yılından itibaren başta Midyat ilçemiz olmak üzere merkez Artuklu ilçesinde otellerimiz açılmaya başladı.

İnşallah otel açılması bu yazın da açılmasını bekliyoruz. Her ne kadar 3 kart artmışsa da beş kat, on kat artmasını istiyoruz. Misafirlerimizi Mardin’e bekliyoruz. Misafirlerimiz otellerde yatak bulamazsa bile vatandaşlarımız evlerini açacaktır. Herkesi bu masal şehrine bekliyorum.”
Kaynak: İHA