Kahta'da 'Koşabiliyorken Koş' Projesi Başladı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Spor Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’de 81 ilde uygulamaya konulan ‘Koşabiliyorken Koş’ projesi başladı.

Kahta'da 'Koşabiliyorken Koş' Projesi Başladı
Proje ile ilgili konuşan Kahta Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Çiçek, “İlk kez 2012 yılında 3 dönem olarak gerçekleştirildi.

Proje ile her il ve ilçede belirlenen koordinatörler sorumluluğunda Spor Genel Müdürlüğüne bağlı ve ya kamu kurum ve kuruluşlarına ait açık ve kapalı alanlarda her yaş kategorisinden vatandaşlarımıza ücretsiz spor yapma imkanı sağlıyoruz. Katılımcılar, spor yapabilmek için kendilerine sağlanan her türlü imkandan ücretsiz faydalanıyor. Proje, Türkiye’nin tüm il ve ilçelerini kapsayan 3 ayrı uygulamadan meydana geliyor. Proje, spor alanlarında bilinçli spor yapmak, boş zaman aktivitesi olarak farklı spor branşlarında eğitim verilmesi ve sağlık taraması bölümlerinden oluşuyor. İlçemizde de spor kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla uzman antrenörlerimiz tarafından vatandaşlara sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla ‘Koşabiliyorken Koş’ projesi başladı.

Haftanın belirli günlerinde bu proje kapsamında Kahta halkına tesislerimizde spor yaptırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA