Gazipaşa'da Ücretsiz İnternet Dönemi

Antalya Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği Akıllı Kent Projesi kapsamında Gazipaşa'da ücretsiz internet hizmeti verilmeye başlandı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜRKSAT iş birliğinde Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen "Akıllı Kent Uygulaması" kapsamında Gazipaşa'da ücretsiz internet hizmeti dönemi başladı. Yaklaşık iki aydır süren altyapı çalışmasının ardından Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlar wi-fi erişimi sağlayabiliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin kablosuz internet bağlantısı, wi-fi özelliği olan dizüstü bilgisayar, tablet, akıllı telefonlarda kullanılabiliyor. Vatandaşlar, cihazın wi-fi özelliğinden Antalya Büyükşehir Belediyesi kablosuz ağını seçiyor ve bağlanıyor. Kullanıcılar sisteme kullanıcı adı olarak telefon numaralarıyla giriş yapıp, şifre bölümüne ise SMS ile gelen doğrulama kodunu giriyor. Her kullanıcının haftalık olarak 600 dakikalık kullanım hakkı bulunuyor. Her hafta kullanım süresi yenileniyor.Ücretsiz internet hizmeti vatandaşların ilgi odağı oldu.

Kaynak: AA