Edirne Emniyetinden Fuhuşa Geçit Yok

Edirne’de, polis ekiplerince yaklaşık 2 aydır devam eden fuhuş operasyonlarının 3. dalgası gerçekleştirildi. Söz konusu operasyonlar sonucu aralarında devlet memurlarının da olduğu 9 şüpheli tutuklama talebiyle adliyeye getirildi.

Edirne Emniyetinden Fuhuşa Geçit Yok
Edirne’de gerçekleştirilen fuhuş operasyonun üçüncü ayağında Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Teknik-Takip Büro Amirliği ve Ahlak Büro Amirliği ekipleri, ’fuhuşa aracılık’, ’teşvik ve yer temini’ gerekçesiyle 9 şüpheliyi daha gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesinde sağlık kontrolüne çıkarılan şüpheliler, tutuklama talebiyle elleri kelepçeli olarak Edirne Adliyesine getirildi.



Aralarında devlet memurları da var

Söz konusu operasyonlar sonucu aralarında Edirne Valiliği ve Edirne Adliyesinde görev yapan devlet memurlarında bulunduğu ve fuhuş için il genelinde bulunan apart ve otelleri ayarladıkları, fuhuş için gelen müşterilerin isimlerini kayıt yapmayarak haksız kazanç elde ettikleri ayrıca fuhuşa aracılık ve teşvik ettikleri öne sürüldü.

Operasyonun birinci ve ikinci ayağında gözaltına alınan 9 kadının yapılan incelemelerde ve emniyetteki ilk sorgularında il genelinde 2 ay içerisinde yaklaşık 500 erkekle para karşılığı birlikte olduğu belirtilmişti. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, yaklaşık 2 ay önce gerçekleştirilen fuhuş operasyonunda 2’si kadın 12 şüpheli şahıs gözaltına alınmış, zanlılardan 8’i tutuklanırken 4’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Gözaltına alınan 7 kadından bazılarının cinsel hastalık taşıdığından da şüphelenildiği iddia edilmişti.

Operasyonlarda 42 şüpheliden 14’ü tutuklandı

Öte yandan, Edirne’de gerçekleştirilen fuhuş operasyonun üçüncü ayağıyla beraber ekipler toplam 42 kişiyi gözaltına aldı. 42 kişiden 3’ü kadın olmak üzere 14 kişi tutuklu bulunurken, 9 şüpheli daha tutuklama talebiyle hakim karşısına çıkarıldı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.
Kaynak: İHA