Didim'de Mübadele Torunları Yemekte Buluştu

Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneğince mübadelenin 94. yılı dolayısıyla bir yemek düzenlendi.

Didim'de Mübadele Torunları Yemekte Buluştu
Yemeğe Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Demircioğlu, Belediye başkan yardımcısı Ahmet Yılmaz, Belediye meclis üyeleri Ali Çağlar, Vedat Ege, Salih Yarmacı, Murat Parmaksız ve Aydan Aşık Turgut ile çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından yemeğinde açılışında konuşan Gülay Zübeyde Yalçın 1924 yılında gerçekleşen mübadele neticesinde atalarının 94. yıl önce Didim’e geldiğini belirterek “Bizler onların torunları olarak geçmişimize sahip çıkıp, kültürümüzü gelecek nesillere taşımak için bu etkinlikleri düzenliyoruz. Bu etkinlikler bizlerin dayanışması amacıyla yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde Kovela Limanı’nda atalarımız andık; bugünde beraberiz. 6 Mayıs’ta da Kuru fasulye-Pilav etkinliği düzenleyeceğiz. Tüm yoranlılar bekliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Didim’in ilk şehidi olan Mustafa Özsoy’un anlatıldığı video izlettirildi; ardından emekli öğretmen Mehmet Bilgin hatıralarını anlattı. Yemek folklor gösterisinin ardından müzikli eğlence ile sona erdi.
Kaynak: İHA