Bulanık'ta Güvenlik Toplantısı

Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Uzan: 'Bulanık terörden temizlenmiş bir ilçe oldu. 2016 ve 2017'de teröre katılan hiçbir gencimiz yoktur'

Muş'un Bulanık Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Hacı Arslan Uzan, Bulanık ilçesinin terörden tümüyle temizlendiğini bildirdi.

Bulanık İlçe Güvenlik Kurulu Toplantısı, Kaymakam Uzan başkanlığında İlçe Halk Kütüphanesi Konferans Salonunda yapıldı.

Uzan, toplantıda yaptığı konuşmada, ilçedeki hayatın normale döndüğünü ve sağlanan huzur ortamının insanların bu yöndeki açılıklarını da ortaya koyduğunu belirtti.

İnsanların sağlanan huzur ortamıyla birlikte gece geç saatlere kadar sokaklarda dolaştığına, belediyenin düzenlediği sosyal, kültürel etkinliklere yoğun ilgi gösterdiğine işaret eden Uzan, şunları kaydetti:

"Artık eski Bulanık yok. Bulanık terörden temizlenmiş bir ilçe oldu. 2016 ve 2017'de teröre katılan hiçbir gencimiz yoktur. 2015'de gençlerimizi kandırıp dağa götürüyorlardı. Hepsi sizin ve bizim çocuklarımızdı. Biliyoruz ki eğitim hayatını sürdüremeyen gençlerimizin kaybı daha fazla. Burada emniyet, jandarma ve muhtarlar olarak bize düşen sorumluluğun farkında olup gereken hassasiyeti yerine getirelim. Bizimle işbirliği içinde olmanızı istiyorum. İlçemiz için huzur ve güvenliği sağlamak bizim elimizde."

Toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömer Altaş, Emniyet Müdürü Mustafa Daştan, mahalle muhtarları ve ilgili sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Kaynak: AA