Bosna Hersek'te 'Osmanlı Musikisinden Esintiler' Konseri

Bosna Hersek'in kuzeybatısındaki Bihac şehrinde "Osmanlı Musikisinden Esintiler" konulu konser düzenlendi.

Una Sana Kantonu Eğitim Bilim Kültür ve Spor Bakanlığı ile Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla Bihac Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserde Anadolu'nun geleneksel ezgileri Bosna Herseklilerle buluşturuldu.

Una Sana Kantonu Eğitim Bilim Kültür ve Spor Bakanı Muhamed Ramic, burada yaptığı konuşmada, konserin Türkiye ve Bosna Hersek arasında uzun yıllara dayanan dostluğun bir göstergesi olduğunu ifade ederek, "Bu tarz etkinliklerle kardeşlik bağlarımız güçleniyor." dedi.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından Una Sana Kantonunda Türkçe eğitimi verilen okullara akıllı tahta yardımı yapıldığını da dile getiren Ramic, eğitim alanında iş birliğinin devam edeceğini söyledi.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman da Bosna Hersek'in genelinde faaliyet gösterdiklerini anımsatarak, "Türkçe'yi seçmeli ders olarak öğrenen bütün öğrencilerimizle iletişim halindeyiz." diye konuştu.

Osmanlı musikisinden en güzel örneklerin seslendirildiği konserde sahnelenen sema gösterisi izleyicilerin beğenisini kazandı.

Kaynak: AA