'Biber Çeşitleri Tanıtım Günleri Fuarı' Sona Erdi

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından düzenlenen ve 3 gün süren ’Biber Çeşitleri Tanıtım Günleri/BİBEREXPO Fuarı’ sona erdi.

'Biber Çeşitleri Tanıtım Günleri Fuarı' Sona Erdi
Akdeniz Belediyesi tarafından, biber çeşitlerinin tanıtımı ve bölge üreticisine katkı sağlaması açısından Adanalıoğlu ve Kazanlı muhtarları, Akdeniz Örtü Altı Üreticileri Birliği, ziraat firmaları işbirliğiyle Adanalıoğlu Mahallesi’nde düzenlenen BİBEREXPO Fuarında, birbirinden farklı ürün, zirai ilaçlar ve yeni teknoloji araç ve gereçler sergilendi. Üreticiler, firmalar, ihracatçılar ve vatandaşları buluşturan biber fuarının ülke çapında ses getirdiğini belirten Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, "Amacımız, biber çeşitlerimizi tanıtmaktı, bunu da başardığımızı inanıyorum" dedi.

İçel’in, örtü altı biber üretiminde Antalya’dan sonra Türkiye’de ikinci sırada olduğunu vurgulayan Pamuk, “Akdeniz ilçesi olarak da İçel’de yüzde 60’lık bir payla biber üretiminde ilk sıradayız. Adanalıoğlu ve Kazanlı bölgelerimiz de yıllık yaklaşık 80 bin ton biber üretimiyle çok önemli bir yere sahip. Amacımız, biberin tanıtımını gerçekleştirmek, aynı zamanda üreticiye, üretimdeki gelişmeleri, ürün çeşitlerini ve teknolojileri aktarmak ve tanıtmaktı. Amacımızı gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Fuara katılan üreticilerimiz ve firma temsilcilerimiz, bu etkinliğin sürmesini ve gelecek yıllarda da organize edilmesini talep ediyor. Tabi bu talep ve memnuniyet, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın da ispatıdır. Diğer yandan fuarda tanıtılan ve konuklara ikram edilen biber baklavası, biber tatlısı ve dondurması da hoş lezzetler ve sürprizler oldu" diye konuştu.

Fuarın geleneksel hale gelmesini isteyen üreticiler de fuara olan ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Hem ürünlerini tanıtma imkanı bulduklarını hem de farklı illerden gelen firma yetkilileriyle birebir tanışma fırsatı yakaladıklarını belirten üreticiler, kurdukları bağlantılar sayesinde ürün çeşitliliği ve kazançlarının artacağına inandıklarını ifade etti.

Fuarda en çok ilgi gören stant ise ’biberli baklava ve dolmalık biber tatlısı’ oldu.
Kaynak: İHA