Başakşehir Belediyesi'nden İlkokullara Genel Sağlık Taraması

Başakşehir Belediyesi, ‘Sağlıklı nesiller mutlu yarınlar’ parolasıyla ilçe genelindeki ilköğretim okullarına yönelik genel sağlık taraması başlattı.Proje kapsamında; Başakşehirli minik öğrencilerin genel kontrolleri yapılıyor, gerek görmesi halinde ileri tetkikleri için 2’nci basamak sağlık kurumlarına yönlendirilerek teşhis ve tedavilerinin yapılması sağlanıyor.

Başakşehir Belediyesi'nden İlkokullara Genel Sağlık Taraması
Başakşehir Belediyesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri amacıyla yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. “Sağlıklı nesiller mutlu yarınlar” parolasıyla ilçe genelindeki ilköğretim okulu öğrencileri yönelik genel sağlık taraması başlatıldı.

Hem eğlendiler hem de kontrolden geçtiler

Proje kapsamında ilk etap sağlık taramaları, Mehmet Yaren Gümeli, TOKİ Kayaşehir Mevlana ve Tepe İlkokullarında yapıldı. Genel sağlık taramaları öncesinde öğrencilerin ‘doktor fobisi’ni yenmeleri için okul bahçelerine oyun grupları kuruldu. Oyun ve eğlenceyle başlayan taramalarda minik öğrencilerin; göz muayenesi ile görme kırıklılarının tespiti, diş muayenesi ile ağız sağlığının kontrolü, genel muayene ile kalp, akciğer, göğüs, boğaz, kulak, deri kontrolleri yapıldı.

Öğrenciler hakkında ebeveynlere bilgi veriliyor

Öğrencilere sağlıklı bir yaşam bilincini konusunda teorik bilgiler aktaran doktorlar, olumsuzluk tespit edilen öğrenciler hakkında da anne ve babalara gerekli bilgileri verdiler. Gerekli görülen öğrenciler ise ileri tetkikleri ile teşhis ve tedavilerinin yapılması için 2’nci basamak sağlık kurumlarına yönlendiriliyor.

" Çocuklarımıza özel bir önem veriyoruz"

Çocukların daha mutlu ve daha güzel yarınlarımız olduğunu ifade Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Belediye olarak, hizmet üretirken ilçemizin, ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza özel bir önem veriyoruz. Onların daha sağlıklı bireyler olarak hayata hazırlanması için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Eğitimden spora, yıl boyuna yayılan bu çalışmalarımızdan biri ve belki de en önemlisi olarak genel sağlık taramalarımızı görüyoruz” dedi.

7 bin 225 öğrencinin sağlık taraması yapıldı

İlk etap sağlık taramalarında, 7 bin 225 öğrenci kontrolden geçirildi. “Sağlıklı Nesiller Mutlu Yarınlar” projesi kapsamında 2’nci ve 3’üncü etap çalışmaları 2018 -2019 Eğitim Öğretim Yılı’nda tamamlanacak.
Kaynak: İHA