Atatürk'ün Foça'yı Ziyaretinin 84. Yıldönümü

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Foça'yı ziyaretinin 84. yıl dönümü kutlandı.

Atatürk'ün Foça'ya gelişinin 84. yıl dönümü dolayısıyla Foça Belediyesi, Foça Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Foça Şubesi işbirliğiyle program düzenlendi.

Program kapsamında garaj önünden Demokrasi Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Katılımcıların Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşıdığı yürüyüş boyunca Bergama Belediye Bandosu eşliğinde marşlar söylendi.Foça Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de zeybek gösterisi sundu.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, yürüyüş sonunda yaptığı konuşmada, Atatürk'ün ilke, inkılaplarını, laik ve demokratik hukuk devletini savunmayı sürdüreceklerini ifade ederek, "Bugün özgürlükler içerisinde Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşamamıza olanak sağlayan Ulu Önderimizi, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyorum." dedi.

ADD Foça Şubesi Başkanı Şeniz Ararat da Türkiye Cumhuriyeti'nin her alanda gelişmesi, kalkınması ve çağdaşlaşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yurt gezilerinin çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çekerek, bu anlamlı ve güzel günü kutlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

Kutlama programına Cumhuriyet Halk Partisi Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, Foça İlçe Emniyet Müdürü Gülcan Coşkun, Foça Belediye Meclisi ve Kent Konseyi üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA