Antalya'nın Örenyerlerine Ödenek Müjdesi

Antalya'da incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahmut Kocameşe, Xanthos ve Perge Antik Kenti içerisindeki stadyumun ödenek sorunlarının giderildiğini bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahmut Kocameşe, Antalya'daki bazı örenyerlerinde incelemelerde bulundu.

Yaz turizm sezonu öncesinde Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un talimatı üzerine Antalya'ya gelen Kocameşe, tüm örenyerleri ve müzelerde incelemelerde bulunarak, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar ve Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cemil Karabayram'dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Kocameşe, incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, Kaş ilçesindeki Xanthos örenyerinin karşılama merkezi ve çevre düzenlenmesi için 5 milyon liralık ödenek ayrıldığını belirtti.

Demre ilçesindeki Aziz Nikolaos Müzesi'nin çelik çatı örtüsünün değiştirilmesi ve restorasyonunun yapılması için projelerin hazırlanması talimatını veren Kocameşe, Patara Antik Kenti'ni de ziyaret etti.

Phaselis Antik Kenti'ndeki incelemelerinde Kocameşe, tarihi yerin turizm sezonuna daha iyi hazırlanabilmesi için her türlü çalışmanın yapılması ve karşılama merkezinin projelendirilmesi talimatını verdi.

Kocameşe, daha sonra Aksu ilçesindeki Perge Antik Kenti'ne geçerek, stadyumu gezdi. Stadyumunun ödenek sorunun çözüldüğünü ifade eden Kocameşe, 4 milyon 500 bin liralık ödenek sağlandığını belirtti.

Ziyaretler sırasında, turizm sezonu öncesinde çevre düzenlemelerine dikkat edilmesi, güvenlik tedbirlerinin artırılması talimatlarını veren Kocameşe, "Tarihi eserlerin gelecek kuşaklara aktarılması için elimizden gelen tüm gayreti göstermeliyiz." ifadesini kullandı.

Kocameşe ayrıca, Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Letoon Antik Kenti, Kemer Av Köşkü ve Olmypos Antik Kenti'nde de incelemelerde bulundu.

İncelemelere, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt ve Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Altunel'de katıldı.

Kaynak: AA