Altınordu'da 'El Emeği Göz Nuru Çarşısı' Açıldı

Altınordu ilçesinde kadınlara yönelik hazırlanan El Emeği Göz Nuru Çarşısı'nın açılışı yapıldı.

Altınordu Belediyesi ile Ordu Kadın Emeği Eğitim ve Kültür Derneği işbirliğince, belediye hizmet binası giriş katında bulunan pazardaki iş yerinde El Emeği Göz Nuru Çarşısı için açılış programı düzenlendi.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, burada yaptığı konuşmada, el emeği ürünlerinin ev ekonomisine önemli katkı sağladığını söyledi.

Açılışını gerçekleştirdikleri çarşı ile kadınların hiçbir bedel ödemeden ürünlerini satacağını aktaran Tekintaş, şöyle konuştu:

"Ailelerin en büyük geçim kaynaklarından biri el emekleri ile ürettikleri göz nuru ürünler. Biz de bu bilinçle bir çalışma yaptık ve kadın kardeşlerimizin el emeği ürünlerini pazarlamaları için Altınordu Belediyemiz hizmet binasında bulunan pazar yerinde nezih ve korunaklı bir yer inşa ettik. Hanım kardeşlerimiz açılan bu alanda hiçbir bedel ödemeden el emeği ürünlerini satacak. Ailelerinin geçimine katkı sunan tüm kardeşlerimizi tebrik ediyorum."

Tekintaş, kadınlar için bu tür mekanlar oluşturmaya devam edeceklerini belirterek, çarşının hayırlı olmasını diledi.

Ordu Kadın Emeği Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Gülsen Işık ise kadınların el emeği ürünlerini satabilmesine imkan sunacak bir yer için Tekintaş'a talepte bulunduklarını anlatarak, kendilerini kırmayan Tekintaş'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından El Emeği Göz Nuru Çarşısı'nın açılış kurdelesi kesildi.

Kaynak: AA