AK Parti'den Türkbeleni Eleştirilerine Tepki

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Manavgat'ta yapılan Türkbeleni Kent Parkı Projesi için ağaçların kesildiği iddiasına karşılık AK Parti İlçe Başkanlığı basın açıklaması yaptı.

AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, parktaki yapay şelale önünde yapılan basın açıklamasında, Türkbeleni'nde ormanlık alanın 2013 yılında çıkan yangınla büyük zarar gördüğünü, talepleri üzerine Büyükşehir Belediyesinin Türkbeleni'ne büyük bir proje yaptığını ve çalışmalara başladığını söyledi.

Söz konusu proje ile yanan yerlerin ağaçlandırılarak Türkbeleni'nin yeniden Manavgat'ın akciğeri konumuna geleceğini kaydeden Aydın, "Birileri konuştu, eleştirdi diye Manavgatımıza hizmet etmekten vazgeçecek değiliz. Onlar konuşacak bir iş yapacağız." dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Hasan Öz de Antalya Büyükşehir Belediyesinin, Manavgat'a Türkbeleni projesiyle 350 dönümlük dev bir kent parkı kazandırdığını dile getirdi.

Mevcut ağaçların tamamen korunduğu alana 2 bin 500 yeni ağaç dikilerek, Türkbeleni'nin daha da yeşil hale getirileceğini dile getiren Öz, şunları kaydetti:

"Çevreci proje, ilçeye nefes aldıracak ayrıca yemyeşil doğasıyla çekim merkezi olacak. Büyükşehir Belediye şirketi ANTEPE AŞ tarafından 30 milyon 400 bin liralık yatırım bedeliyle hayata geçirilen Manavgat Türkbeleni Projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. CHP Manavgat İlçe Başkanına soruyorum, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkbeleni'nde kaç tane ağaç kestirdi? Söylesin biz de bilelim ama biz net söylüyoruz, Büyükşehir Belediyemiz, Türkbeleni projesi için ağaç kesmemiştir. Bizim projemiz bittiğinde ayrıca binlerce ağaç dikecektir. Burada, CHP ilçe örgütünün basın toplantısında ağaç kesildiğini iddia edecekleri yerde ne olduğunu bile bilmeyen CHP'lilerin buraya ne yapılacağından da haberleri yok."

Manavgat Belediyesinin bir mezarlıkta ağaç kestiğini ileri süren Öz, "CHP milletvekili Niyazi Nefi Kara ağaç kesilmesine bu kadar hasiyet gösteriyorsa kendi mahallesi olan Hatipler Mahallesi'nde Manavgat Belediyesi'nin kestiği ağaçlara neden ses çıkarmadı?" diye sordu.

Kaynak: AA