Yıldırımlı Miniklerden 'Adım Adım Türkiye' Sergisi

BURSA – Bursa’nın Yıldırım Belediyesi, okul öncesi eğitim hizmetiyle minikleri temel eğitime hazırlarken, toplumun kültürünü, değerlerini ve geleneklerini özümseyen nesiller oluşturmak adına çalışmalarını sürdürüyor.

Yıldırımlı Miniklerden 'Adım Adım Türkiye' Sergisi
Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) Okul Öncesi Eğitim sınıflarında öğrenim gören öğrenciler tarafından hazırlanan miniklerin gözüyle ’Adım Adım Türkiye’ konulu sergi, Barış Manço Kültür Merkezi’nde görücüye çıktı. Öğrenciler, veliler ve ilçe sakinlerinin yoğun katılımıyla düzenlenen sergi açılışını gerçekleştiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, toplumun geleceği olan çocukları donanımlı bireyler olarak yarınlara hazırlamak adına okul öncesi eğitime önem verdiklerini vurguladı. Çocukların eğitim ve öğretiminin sosyal aktivitelerle desteklenmesinin öneminin de altını çizen Başkan Edebali, “YIL-MEK bünyesinde 35 mahallemizdeki 58 sınıf ve 102 şubede faaliyet gösteren okul öncesi eğitim sınıflarında eğitim gören 2 bin 867 çocuğumuzun sağlıklı, başarılı ve hayatın her alanında donanımlı bireyler olarak yetişmeleri öncelikli hedefimiz” diye konuştu.

Bugünün, dünün yarına emaneti olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Biz, bu emaneti en iyi şekilde sahibine ulaştırmakla sorumluyuz. Binlerce yıllık bir birikimin neticesi olan kültür ve medeniyet zenginliklerimizi gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz. Geçmişten aldığımız güç ile çocuklarımızın mutlu, huzurlu ve güvenle yaşayacağı bir şehri inşa ediyoruz. Bir taraftan geleceğin Yıldırım’ını inşa ederken diğer taraftan da bunun gerçek sahipleri olan çocuklarımızın; eğitimli, tam donanımlı, milli ve manevi değerleri özümsemiş olarak geleceğe hazırlanmasına katkı sağlıyoruz. Bunu yaparken, en doğru yatırımın insana yapılan yatırım olduğu şiarıyla hareket ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çocuklarımıza yatırıma devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Çocuk yetiştirmenin, bir ülkenin geleceğine yapılacak en büyük yatırım olduğunun altını çizen Başkan Edebali, “Kendi değerlerinden uzaklaşan toplumlar sıradanlaşarak insan yığınlarından öteye gidemez. Binlerce yıllık geleneklerimizin hala sürdürülebilmesinin en önemli göstergesi güçlü toplum yapısına sahip olmamızdır. Okul öncesi eğitim, yavrularımızın donanımlı bireyler olarak yetişmesinin ilk basamağıdır. Eğitim, aile içerisinde başlayan ve ömür boyu süre gelen önemli bir olgudur. Geleceğini garanti altına almak isteyen her toplum çocuklarını özenle yetiştirmelidir. Bu seferberliğin altın anahtarı ise okul öncesi eğitimdir” ifadelerini kullandı.

Serginin açılışını gerçekleştiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, daha sonra minik öğrenciler tarafından hazırlanan, 81 ilin tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin görselleri ile anlatıldığı eserleri inceleyerek öğrenciler ve öğretmenleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA