Yalova Belediyesi İçin Mali Usulsüzlük İddiaları

AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Yalova Belediyesi'nin mali durumunu değerlendirdi.

İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak'ın parti binasında belediyenin mali durumuna ilişkin düzenlediği basın toplantısında, belediyenin 2014 yılından günümüze kadar borcunun 8 kat arttığını söyledi.

Hazırlanan 2017 denetim raporuna göre bazı usulsüzlük tespitlerinin olduğunu belirten Öztabak, şöyle konuştu:

"Taşeron firmaların SGK ve vergi borçlarını hak edişlerinden kesip belediye faaliyetlerinde kullandılar. Yani taşeron firma 2-3 trilyonluk bir ihaleyi almış olan taşeron firmanın SGK'ya olan borcunu belediye kesiyor. O parayı belediye kasasında bırakıyor. Müteahhitte verilmesi gereken parayı belediye kullanıyor.

Ama bu durumda taşeron SGK ve Vergi Dairesine borçlanıyor. Gecikme zammı tahakkuk ediyor. Mesela bir firmanın Vergi Dairesi ve SGK'ya ödemesi gereken 2 milyon 175 bin TL’si ödenmediği için 730 bin 287 lira faiziyle beraber 3 milyon 605 bin lira borçlanılmış oldu."

Öztabak buldukları usulsüzlükler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ederek, "Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman göreve gelirken Yalova'ya vefa zamanı diyordu. Ama gelinen nokta bize bir şeyi net olarak gösteriyor ki artık Vefa'ya veda zamanı." dedi.

Yalova Belediyesinin 2017 yılı Denetim Raporu'nda yer alan bilgileri açıklayan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Denetim Komisyonu Başkanı Serap Türkyılmaz da, Yalova Belediyesinin yaklaşık 1 milyon liraya yakın baskı, basım, afiş gideri olduğunu kaydetti.

Söz konusu tutarın geçen yıla göre yüzde yüz oranında arttığını aktaran Türkyılmaz, "Belediyenin faaliyetlerini tabii mutlaka paylaşacağız. İnternet sitelerimiz var. Ama Yalova'dakiler bitmiş de CHPli bir milletvekilinin İstanbul'daki sitesine her ay biz mütemadiyen ödeme yapmışız. Yalova'daki internet siteleri yeterli değil mi? Ne ihtiyaç vardı arkadaşlar? CHP'li bir milletvekiline biz her ay düzenle ödeme yapmışız. Reklam bedeli adı altında yapılmış." diye konuştu.

Toplantıya, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü, AK Partili Belediye Meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

Kaynak: AA