Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Namık Kemal Üniversitesi Ekonomi Topluluğu tarafından "Dünya’da ve Türkiye'de Gübre Piyasaları" konulu konferans düzenlendi.



Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Ziraat Fakültesi'nde düzenlenen konferansa, Gübretaş Ankara Bölge Müdürü Fuat Kalkan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansta konuşan Fuat Kalkan, gıda, giyim ve enerji ihtiyacı artarken tarımsal alanların azalması, tarımsal üretimde birim alandan maksimum verimliliği zorunlu kılındığını belirtti.

Kalkan, katılımcılara Dünya'da ve Türkiye'de gübre sektörü hakkında bilgi verdi.

Konferans günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

- İŞKUR'dan sektör-okul-işletme işbirliği modeli

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Eğitim Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında mesleki eğitimi geliştirmek ve desteklemek için, Mesleki Eğitime Tam Destek Projesi (METAD) protokolü hayata geçti.

Tekirdağ İŞKUR'dan yapılan açıklamaya göre, METAD Projesi ile metal sektörüne nitelikli iş gücünü yetiştirmek, mesleki ve teknik eğitimin kalitesini yükseltmek, cazibesini arttırmak, "Sektör-okul-işletme işbirliği modeli"ni güçlendirerek ekonomik ve sosyal kalkınmayı desteklemek hedefleniyor.

Projenin ilk çalışması Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İş ve Meslek Danışmanları tarafından Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlendi.

Tekirdağ İŞKUR, 9. sınıf öğrencilerine alan ve dal seçimine yönelik danışmanlık hizmeti verirken, 12. sınıf öğrencilerine iş arama becerileri, CV ve Europass CV hazırlama eğitimleri verecek.

Projeye dahil edilen okullarda Tekirdağ İŞKUR tarafından Mesleki Tanıtım Günleri düzenlenerek metal sektörünün meslek erbablarınca tanıtılması sağlanacak.

METAD projesi kapsamında velilere metal sektörü iş gücü piyasası,kariyer fırsatları ile mesleki eğitime yönelik farkındalık yaratmayı içeren bilgilendirme toplantıları yapılacak.

- NKÜ'de kültür sanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından, Namık Kemal Üniversitesi'nde (NKÜ) Halk Müziği konseri verildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen konsere, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yinanç, üniversite Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arda Göksu, akademik personel ve müzikseverler katıldı.

İBB Türk Halk Müziği Topluluğu konserde Melahat Birdal ve Cumali Özkaya repertuvarında Türk Halk Müziğinin sevilen eserlerine yer verdi.

Katılımcıların alkışlarıyla eşlik ettiği konser sonunda Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, İBB Türk Halk Müziği Topluluğu adına Aynur Aker'e çiçek takdim etti.

Kaynak: AA