Öğrencilerle Tiyatro Konuşuldu

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçısı Zeliha Çetinkaya’nın katılımı ile öğrenciler Tiyatro ile ilgili merak ettiklerini öğrenme fırsatı buldu.

Öğrencilerle Tiyatro Konuşuldu
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kocaeli Şehir Tiyatroları, okullarda Tiyatro ve İletişim konulu söyleşi programlarına devam ediyor. Bu hafta Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla özel bir kolejde söyleşi programı gerçekleşti. Kocaeli Şehir Tiyatroları sanatçısı Zeliha Çetinkaya’nın katıldığı söyleşide öğrencilerle, tiyatro üzerine konuşuldu.

Kocaeli Şehir Tiyatroları sanatçısı Zeliha Çetinkaya, gerçekleştirilen tiyatro söyleşisinde öğrencilerle tecrübelerini paylaştı. Öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Tiyatro Sanatçısı Çetinkaya, “Ülkemizde tiyatro sanatıyla ilgilenmen için lise öğreniminden sonra, üniversite düzeyinde fakülteler var. Buralarda rol, diksiyon, ses, şan, solveş, hareket, doğaçlama ve tasarım gibi birçok dersi görürsünüz” dedi.

Çetinkaya, “Bir tiyatro oyuncusu olarak, oynanacak oyunun yazarının diğer eserlerini bilmem gerekiyor. William Shakespeare’ın Hamlet oyunu için Rönesans dönemini bilmek zorundayım. Nasıl bir dönem olduğunu bilmek zorundayım. Çağdaş sanatçılarını bilmek zorundayım. Ressamlarını, müzisyenlerini bilmek zorundayım ve Shakespeare’ın bunlardan nasıl etkilendiğini bilmek zorundayım. Şimdi ben bunları bileceğim ki oyundaki rolüme nasıl yaklaşabileceğimi bileceğim” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Şehir Tiyatrosu sanatçılarının katıldığı Tiyatro söyleşileri Kocaeli genelindeki diğer okullarda da gerçekleştirilecek. Okullardan gelecek olan söyleşi talepleri doğrultusunda, yapılacak olan programlarda öğrenciler, tiyatro üzerine merek ettiklerini oyunculara sorma fırsatı bulabilecekler.
Kaynak: İHA