İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Kırklareli'de

Akşener: 'Biz özelleştirilmeye karşı değiliz. Fabrikalarımızın kupon arazi gibi görülmesine karşıyız'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin "Biz özelleştirilmeye karşı değiliz. Fabrikalarımızın kupon arazi gibi görülmesine karşıyız." dedi.

Babaeski ilçesinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle kurularak 1926'da üretime başlayan Alpullu Şeker Fabrikası'nın önünde protesto için toplanan gruba seslenen Akşener, şeker fabrikalarının satışına karşı olduklarını söyledi.

Atatürk'ün mirası olan şeker fabrikalarının satılmaması için mücadele ettiklerini belirten Akşener, şeker fabrikalarının milletin fabrikaları olduğunu dile getirdi.

Fabrikaların satılmaması için sonuna kadar mücadele edeceklerini anlatan Akşener, "Biz özelleştirilmeye karşı değiliz. Fabrikalarımızın kupon arazi gibi görülmesine karşıyız. Sadece şeker fabrikalarından bahsetmiyorum. Alpullu Şeker Fabrikası'nın ve Uşak Şeker Fabrikası'nın ve diğerlerinin önemi var." diye konuştu.

Akşener'in konuşması ise sloganlar nedeniyle sık sık kesildi.

Akşener, daha sonra Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Anıl Yalap'ın Kofçaz ilçesine bağlı Tastepe köyündeki baba ocağını ziyaret etti.

Akşener, burada şehidin yakınlarına taziyelerini iletti.

Kaynak: AA