Gediz Lalelerle Bir Başka Güzel

Gediz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Mart ayından itibaren dikimine başlanan lale soğanlarının yeşermeye ve çiçek vermeye başlamasıyla başta Adnan Menderes Yaşam Parkı olmak üzere kentin dört bir yanı rengarenk bir örtüye büründü.

Gediz Lalelerle Bir Başka Güzel
Lalelerle bir başka güzel olan Adnan Menderes Yaşam Parkı 7’den 70’e her vatandaşın uğrak mekanı olmaya devam ediyor. Baharın gelmesiyle birlikte ilçenin park, bahçe ve refüjlerinde renk cümbüşü oluştu. Bu yıl dikimi yapılan yazlık çiçeklerle birlikte binlerce lale ve sümbülün açması ile Gediz adeta lale şehri haline geldi.

Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu; ilçenin farklı alanlarına dikimi yapılan lale ve soğanlı bitkilerin çiçek açmaya başlamasıyla ilçede bahar güzelliklerinin yaşanmaya başladığını söyledi.



Saraoğlu,”Lale Devri ismi ile reform ve kültür zenginliğinin yaşandığı bir döneme adını da veren lale ilkbahar mevsiminde dikilerek, yazın müjdecisi olarak değerlendirilmektedir. Rengârenk açan laleler başta Adnan Menderes Yaşam Parkı olmak üzere kentin dört bir yanında muhteşem görüntüler oluşturdu. Oluşan rengârenk tablo ilçe halkının büyük beğenisini kazanırken, birçok vatandaşta cep telefonları ve fotoğraf makineleri ile görsel şölen yaşatan laleleri fotoğraflayarak ölümsüzleştiriyor” dedi.

(EFE)
Kaynak: İHA