Gaün'de Dev Kariyer Zirvesi Başladı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Yönetim ve Kariyer Topluluğu tarafından düzenlenen Kariyer Günleri, (GAÜN) Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Gaün'de Dev Kariyer Zirvesi Başladı


Sunuculuğunu GAÜN Öğr. Gör. Zaim Başaslan’ın yaptığı ve iki gün sürecek olan kariyer günlerinin açılışında, geçmiş dönemlerde başkanlık eden Kurucu Bakan Ayşe Tuncer, Çağla Yetişkin, Muhammed Şerif Ökmen, Ercan Oğuz ile Yönetim ve Kariyer Topluluğu Başkanı Rezzan Kurt’a Topluluk Akademik Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Tan tarafından günün anısına plaket takdim edildi. GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencilerinin mini müzik dinletisiyle başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Ali Gür yaptı.

Gaün öğrencileri iş bulma konusunda şanslı

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür etkinliğe katılan öğrencilere seslenerek, “Büyük bir üniversitenin öğrencilerisiniz ve aynı zamanda bölgesine ışık tutan uluslararası başarıları olan bir üniversitedesiniz. Birçok şehir üniversitesinde öğrencilerimiz iş bulma konusunda zorluk çekiyor ama Gaziantep’in sanayisi ve ekonomisi güçlü olduğu için hangi okuldan ve programdan mezun olursanız olun mutlaka karşılığı bu şehirde var. Bundan dolayı Gaziantep Üniversitesinin öğrencileri iş bulma konusunda çok şanslı. Yeter ki doğru adreste buluşun” dedi.

Başarının yolu başarısızlıktan ders çıkartmakla geçer

Kariyer zirvesi başta olmak üzere birçok kültürel, sanatsal aktivite ve faaliyetlerinin, eğitimin büyük bir parçası olduğunu dile getiren Prof. Dr. Gür, “Eğitim dediğimiz şeyle siz eğitilirken, aynı zamanda birilerinde eğitiyorsunuz. Farkında olmadan hocalarınızı da eğitiyorsunuz. Eğitim böyle dinamik bir şeydir. Başarının sırrı başarısızlıktan ders çıkararak pes etmeden yeni denemeler yapmaktır. Hayatınızda başarısızlıklarda olacak bu sizleri olgunlaştırılacak. Kariyer zirvelerini gelenekselleştirirseniz tarihe iz bırakmış olursunuz. Toplum ile bütünleşmenin yolu sivil toplum kuruluşları ve öğrenci kulüplerinde yer almanız çok önemlidir. Kulüplerde yapacağınız başarılı çalışmalar, toplumla hemhal oluşumunuz aynı zamanda da derslerinizdeki büyük başarılarınız bizleri mutlu ediyor. Sıkıntılar veya baskılı süreçler sizi alıkoymasın, tam tersine geliştirsin. Bir kuşun uçabilmesi için en azından kanatları açılıncaya kadar yüksek bir uçurumdan bırakılması gerekiyor ki, o can haliyle yeniden kanat çırpıp yükseklere tırmanabilsin. Yeter ki öz güvenimizle uçurumun tekrar tepesine çıkmayı bilelim”diyerek, yönetim ve kariyer topluluğunu başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

Programın açılışında söz alan geçmiş dönem başkanları başarı hikayelerinden kesitler sunarak, başarı için yılmadan çalışmanın önemine değinildi. Yönetim ve Kariyer Topluluğu Kurucu Başkanı Ayşe Tuncer, topluluğun kuruluşunda zorlu bir süreçten geçtiklerini belirterek, yılmadıklarını ve kuruluştan sonraki her dönemde topluluğun başarılara imza attığını ifade etti.

Çağlar Yetişkin, “Üniversitenin kapısından girip sadece müfredatta yer alan dersler ile yetinilirse mutlaka bir iş bulunabileceğini ancak, bu iş sizi tatmin eder mi, buna garanti veremeyiz. Derslerin yanı sıra seminerler, projeler, kurslar ile kendinizi geliştirip donanımınızı artırırsanız emin olun çok daha iyi şartlarda ve sizleri tatmin edecek bir kariyer sahibi olma şansınız olacak” şeklinde konuştu.

Muhammed Şerif Ökmen, Üniversite hayatının iki dönüm noktası olduğunu belirterek, bunların ilkinin Yönetim ve Kariyer Topluğu kurucu üyesi olarak başlayıp liderliği ile üniversite hayatını bitirmiş olmak ve diğerinin de Erasmus Programı ile Polonya da değişim programına katılmak olduğunu ifade etti.

“Gelecek seninle gelecek” olduğunu vurgulayan, Ercan Oğuz, “Yönetim ve kariyer topluluğun ilk toplantısına katıldığında çok etkilendim ve bu topluluğa başkan olacağım dedim ve üç yıl boyunca başkanlık yaptım. Muhteşem etkinlikler yaptık, kardeşliği, dostluğu, birlikte hareket etmeyi öğrendik. Halen arkadaşlarımla görüşüyorum ve bu toplulukta bulunmaktan büyük onur duydum” diye konuştu.



Yönetim ve Kariyer Topluluğu Başkanı Rezzan Kurt, topluluğunun Gaziantep Üniversitesinde en fazla üyesi olan, büyük çalışmalara imza atan ve kariyer koçluğu noktasında hareket etmiş, farkındalık oluşturan bir topluluk olduğunu belirtti.

Rezzan Kurt, iki gün boyunca gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında bin 600 dolayında kayıt aldıklarını belirterek, öğrencilere çalışmalarıyla ışık tutmaya çalıştıklarını, bu güne kadar 35 kişiyi işe yerleştirdiklerini ve birçok öğrenciye staj imkanı sunduklarını ifade etti.

Açılış konuşmalarının sonrasında Yönetim ve Kariyer Topluluğu Başkanı Rezzan Kurt’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen ilk oturum Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi’nin konuşmasıyla başladı.

Kaynak: İHA