Afyonkarahisar'da Öğrenciler Tarihi Mekanda Kitap Okudu

Afyonkarahisar'da ilkokul öğrencileri "Okumak Yaşamaktır" projesi kapsamında kitap okuma etkinliği yaptı.

Afyonkarahisar Sülün Balı Mubahat Açıkgözoğlu İlkokulu, Fransa ile yürütülen ve 81 ilden bir okulun katıldığı "Okumak Yaşamaktır" projesi kapsamında kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Çoğunluğu ilkokul 1. sınıf öğrencisi 30 öğrenci, Anıtpark ve Afyonkarahisar Mevlevihanesi'nin de içinde bulunduğu Mevlevihane Türbe Camisi bahçesinde kitap okudu.

Projenin Afyonkarahisar yürütücüsü Sülün Balı Mubahat Açıkgözoğlu İlkokulu sınıf öğretmeni Yaşar Kocaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin Fransa, Portekiz, Azerbeycan, İtalya, Arnavutluk, Romanya, Ukrayna ve Polonya'dan da ortakları bulunduğunu belirterek, Afyonkarahisar temsilcisinin de Sülün Balı Mubahat Açıkgözoğlu İlkokulu olduğunu söyledi.

Kocaman, projenin 6-11 yaş grubunu kapsadığını ve çalışma dilinin Türkçe ve İngilizce olduğunu belirterek, "Fransa'dan bir ilkokul ve Rize Çayeli İshakoğlu İlkokulu bir proje hazırladı. Biz de Afyonkarahisar'dan bu projeye ortak olduk. Dünya için kitap okumanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu bilinci çocuklara aşılamak, kitap okumaya her kesimin dikkatini çekmek ve dünyaya bir mesaj vermek istiyoruz, 'okumak yaşamaktır.' Bu kapsamda projemiz 2,5 ay sürecek. 28 Mayıs'ta proje sonucunda elde ettiğimiz verileri güzel bir organizasyonla sergileyeceğiz. Kitap sevgisi ile Türkiye'nin 81 ili ve dünyadaki projemize ortak olacak tüm ülkelerle bağ kurmak istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA