4. Muş Kafilesi Öğrencileri Aydın'a Misafir Oldu

İçişleri Bakanlığı’nca hayata geçirilen ve Aydın Valiliği tarafından koordine edilen “Biz Anadolu’yuz” projesiyle kapsamında Muş’tan gelen dördüncü öğrenci kafilesi Aydın’ın tarühü güzelliklerini görme fırsatı buldu.

4. Muş Kafilesi Öğrencileri Aydın'a Misafir Oldu


Proje kapsamında 2017 yılından bugüne kadar Muş ve Tunceli illerinden 600 öğrenci Aydın’da ağırlandı.

Etkinlikler kapsamında 4’üncü Muş öğrenci kafilesi Aydın Valiliği proje görevlileri tarafından İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda karşılandı. Muş’dan gelen öğrenciler, İzmir Adnan Menderes havalimanından 3 adet otobüse bindirilerek Kuşadası ilçesine getirildi.

Konaklamaları için Kuşadası öğretmen evine getirilen öğrenciler akşam yemeklerini Kuşadası’nın güzel manzarası eşliğinde yedi.

Kuşadası Mahmut Esat Bozkurt İlkokulu tarafından hazırlanan karşılama töreni Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdür V. Hakan Bacalıkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman eşliğinde düzenlendi.



Aydın ve Muş ili öğrencileri proje ile bir araya gelerek, birbirleriyle tanışmaları, görüşmeleri, kaynaşmaları sağlandı. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, “Tarihi, kültürü, iklimi, coğrafyasıyla eşsiz bir ülkede yaşıyoruz. Dünyanın en eski medeniyetlerinden olan ülkemiz oldukça değerlidir ve korumak hepimizin görevidir. İçişleri Bakanlığımız ‘Biz Anadoluyuz´ adlı projeyle ülkemizde var olan bir eksikliği bir açığı kapatma çabası içerisine girmiştir. Bu eksiklik nedir; mademki biz millet olarak büyük bir aileyiz birbirimizi iyi tanımak, birbirimizle daha sıkı daha yoğun bir temas içinde olarak, dayanışma ve kardeşlik duygularıyla birbirimize kaynaşmalıyız. Gerek ekonomik nedenler gerek diğer birçok nedenden dolayı bu temas sağlanamamıştır. Sağlanamayınca da dostluktan kardeşlikten uzaklaşmaya doğru gidilmektedir. Bir bölgenin insanı diğer bölgenin insanını, kültürünü, yaşayış tarzını tanımamaktadır. İçişleri Bakanlığımızın ‘Biz Anadolu’yuz’ projesiyle hedeflenen bölgeler arası köprü niteliğinde olmak ve bu dostluk ve kardeşliği perçinleyerek insanların farklı kültürlerle kaynaşmasını sağlamıştır" dedi.

Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan ise, "İçişleri Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen ve il düzeyinde Valiliğimizce koordine edilen ’Biz Anadolu’yuz’ projesi kapsamında, sizleri de aramızda görmekten çok mutluyuz. Bu zamana kadar Muş İlimizden toplam 480 öğrencimizi misafir etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Sizler ülkemizi daha iyi yerlere getireceksiniz. Bunun için öncelikle memleketinizi tanımak, ülkemiz kültür ve değerlerine sahip çıkmak, bilgi ve becerilerinizi artırmanız çok önem taşımaktadır. Öğretmenlerinizi dinleyin, dünyayı yakından tanımak için uğraşın, çok okuyun ve çok çalışın. Aydın’ın tarihi ve kültürel olarak görülecek ve gezilecek yerleri en iyi şekilde tanımanızı istiyoruz ve bunun için bir program hazırladık. Ülkemiz tarihi ve kültürel açıdan çok değerlidir bu değerleri iyi bilmek ve korumak çok önem taşımaktadır. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz” diye konuştu.

Aydın ilinin tarihini ve kültürünü yansıtan çeşitli hediyeleri öğrencilere takdim eden Vali Yardımcısı Abdullah Aslan öğrencilerle yakından ilgilendi.

İkinci gün gezi programı öğrencilerin Zeytinyağı Tarihi Müzesi ve Değirmen’e götürülmesiyle başladı.

Zeytinyağı Müzesini ilgiyle inceleyen öğrenciler, müzede, zeytinyağının üretim aşamasından soframıza gelene kadar hangi yollardan geçtiğinin öyküsüne tanıklık etti.
Kaynak: İHA