Türkiye'den Burkina Faso'ya Sağlık Merkezi

Sadakataşı Derneği, Burkina Faso’ya sağlık merkezi açtı. Türkiye’nin yardımıyla bölgede binlerce kişi sağlık hizmetine kavuştu.

Türkiye'den Burkina Faso'ya Sağlık Merkezi
Burkina Faso’nun Maadougou bölgesinde Sadakataşı Derneği ile Şimal Vakfı, bölge insanının en büyük problemi olan sağlık sorununun çözümü için Şimal Vakfı Sağlık Merkezi’ni inşa ederek hizmete açtı. Dernekten yapılan açıklamaya göre ülkenin kuzeyinde Mali sınırına yakın bölgede inşa edilen sağlık merkezinden 9 yerleşim biriminde yaşayan 35 bin kişi faydalanacak. Yapımı yaklaşık bir yıl süren 24 yatak kapasitesine sahip sağlık merkezi, 8 oda, doktor lojmanı, acil müdahale odası, müşahade odası ve kadın doğum ünitesine sahip. Hastanenin su ihtiyacını karşılamak için ise hastane yanına bir su kuyusu açıldı.

“Ayağımıza batmış dikeni çıkarttınız”

Açıklamaya göre sağlık merkezinin açılış törenine Maadogou Valisi Aissata Angelina Traoré, Belediye Başkanı Ousmane Ouermi, Sadakataşı Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Hasbal ve Şimal Vakfı yetkilileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Vali Traoré yaptığı açılış konuşmasında, bölgede sağlık konusunda büyük sıkıntıların yaşadığını belirtirken, “Açılışı yapılan sağlık merkezi ile ayağımıza batmış olan dikeni çıkarttığı için kardeş ülke Türkiye’ye ve Sadakataşı Derneği’ne minnettarız” dedi.

Vali Traoré’den sonra konuşan Belediye Başkanı Ouermi ise “Sağlık merkezinin açılışı Maadougou bölgesi için büyük bir yatırım oldu. Halkımız en temel tıbbi ihtiyaçlarını dahi karşılayamıyorken artık Burkina Faso standartlarının çok üzerinde bir sağlık merkezine sahip olduğumuz için halkımız adına Türkiye’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“8 milyon insan sıtmaya yakalanmış”

Dünyanın dört bir yanında yardım çalışmalarına devam eden Sadakataşı Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Hasbal ise yaptığı konuşmada; “Bölge halkı hayatın her alanında olumsuzluklar yaşıyor. Ülkede yaklaşık 8 milyon insan sıtma hastalığına yakalanmış ve bu bölgede insanların tedavi olabileceği en yakın sağlık merkezi 35-40 km uzaklıkta bulunuyor. Dernek olarak partner kuruluşumuz OSEH ve Şimal Vakfı ile bu sorunun çözümü için böyle bir projeye imza atarak Burkina Fasolu kardeşlerimize yalnız olmadıklarını hissettirdik” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA