Pazarlar'da Kiraz Ve Koyun Yetiştiriciliği Kursu

Kütahya’nın Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İş-Kur’un ortaklaşa düzenlediği meslek edindirme kursları için başvuruda bulunan kursiyerler arasında kursiyer seçmeleri yapıldı.

Pazarlar'da Kiraz Ve Koyun Yetiştiriciliği Kursu
Pazarlar İlçesinde İş-Kur tarafından açılacak olan Kiraz Yetiştiriciliği ve Koyun Yetiştiriciliği Kursu’na yaklaşık 130 kursiyerin başvurduğu ve 50 kursiyerin kurs göreceği bildirildi.

İş-Kur kalifiye eleman yetiştirmek için çeşitli meslek edindirme kursları açarak, hem meslek öğretiyor hem de iş imkanı sunuyor. Bu çerçevede Pazarlar İlçesinde Kiraz yetiştiriciliği ve Koyun yetiştiriciliği kursu açıyor. Kursa katılan kursiyerlere İŞKUR ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Kurs Bitirme Belgesi verilecek. Adaylardan hiçbir ücret talep edilmeyip, kursa katıldıkları her gün için harçlık verilecek.

Konu hakkında bilgi veren Pazarlar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdullah Çalışkan, "Halk Eğitimi Merkezimiz, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İş-Kur’un ortaklaşa düzenlediği meslek edindirme kursları büyük ilgi gördü. Yetiştiriciliği ve Koyun yetiştiriciliği kursuna başvuruda bulunan kursiyerler arasında Kütahya Çalışma ve İş Kurumu, İş ve Meslek Danışmanları tarafından kursiyer seçmeleri yapıldı. Kursa katılacak olan kursiyerler daha sonra açıklanacak. Kurs bitiminde Kursa katılan kursiyerlere İŞKUR ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Kurs Bitirme Belgesi verilecek. Ayrıca adaylardan hiçbir ücret almayacağız ve kursa katıldıkları her gün için harçlık vereceğiz" dedi.

(MB-EFE)
Kaynak: İHA