Nevşehir'den Kısa Kısa

Gülşehir Cumhuriyet Savcılığına atanan Uğur İhtiyaroğlu görevine başladı.

1985 yılında Ordu'nun Ünye ilçesinde dünyaya gelen İhtiyaroğlu, 2008 yılında Kırıkkale Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Ankara'da bir süre serbest avukatlık yaptıktan sonra girdiği savcılık sınavlarında başarılı olan İhtiyaroğlu, ilk görev yeri olan Gülşehir'e atandı.

İhtiyaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğe yeni atanmanın heyecanı ve sevinci içinde olduğunu söyledi.

İhtiyaroğlu, "Hukukun ilkeleri çerçevesinde görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışacağım. İlk atamam olan Gülşehir ilçesinde görev yapmaktan mutluluk duyacağım." dedi.

- Derinkuyu'da sondaj çalışması

Derinkuyu ilçesine bağlı Kuyulutatlar köyündeki, içme suyunda arsenik tespit edilmesinin ardından başlatılan sondaj çalışması tamamlandı.

Doğala yolunda sürdürülen çalışmalarda, köyün içme suyu ihtiyacını karşılayacak yeni bir kuyu bulunmasının ardından bölgeye su deposu yapılması için çalışma başlatıldı.

Kuyulutatlar köyü muhtarı Hürrem Demir, yeni içme suyu arama çalışmalarının 350 bin liraya mal olduğunu belirterek, "Mevcut su kuyusunda arsenik miktarının artması nedeniyle ocak ayında çalışmalara başladık. Halkımız önümüzdeki aydan itibaren doğal kaynak suyuna kavuşacaktır." dedi.

- NEVÜ yerleşkesinde "Sigarasız alan" uygulaması

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sağlıklı Yaşam Kulübü öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında "Sigarasız alan" uygulaması başlattı.

Öğrencilerin, "Dumansız üniversite, dumansız kampüs" sloganıyla yürüttüğü çalışmayla, fakülte binalarının çevresine sigara kullanımın yasak olduğunu belirten uyarılar yazıldı.

NEVÜ Semra ve Vefa Küçük Meslek Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Kübra Türkmen, projeyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının toplumun her kesimini zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu belirtti.

Türkmen, "Sigara ve benzeri zararlı madde kullanımının tüm bireyler üzerinde zararları bulunmakta. Bizler de farkındalık oluşturmak için çalışma başlattık. Tüm arkadaşlarımızın daha sağlıklı bir yaşam sürmelerini istiyoruz." dedi.

Aynı okulun öğrencilerinden İrem Kundaksız da sigarasız alan oluşturma konusundaki çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

Kaynak: AA