Lise Öğrencileri Yolda Buldukları Parayı Polise Teslim Etti

Siirt'te 2 lise öğrencisi, yolda buldukları parayı sahibine ulaştırılmak parayı polise verdi Okul Müdürü Ayaz: 'Kızlarımız hiç tereddüt etmeden bu parayı bize getirdiler. Bütün sınavlarda 100 alsalardı, sınavda Türkiye birincisi olsalardı bizi bu kadar mutlu edemezlerdi'

Siirt'te 2 lise öğrencisi, yolda buldukları parayı sahibine ulaştırılmaları için polise teslim etti.

Siirt Lisesi'nde okuyan Zeynep Bakay ve Zeynep Demirel, öğle arası okula geldiklerinde yolda fark ettikleri bir pakete baktı. Paketin içerisinde bir miktar para olduğunu gören öğrenciler, durumu önce öğretmenlerine sonra da Okul Müdürü Mustafa Ayaz'a haber verdi.

Ayaz da paranın sahibini bulmak için durumu Siirt Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. Bunun üzerine okula gelen polis ekipleri, sahibine ulaştırmak üzere parayı tutanak ile teslim aldı.

Öğrencileri örnek davranışlarından dolayı tebrik eden polis ekipleri, bu tür davranışların herkes tarafından örnek alınması gerektiğini kaydetti.

- "Türkiye birincisi olsalardı bizi bu kadar mutlu edemezlerdi"

Okul Müdürü Ayaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerinin bu davranışının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Öğrencilerin önce öğretmenlerine daha sonra da kendisine ulaştığını dile getiren Ayaz, şunları kaydetti:

"Biz her zaman 'önce eğitim' diyoruz. Yani eğitim, öğretimden daha değerlidir. Bu kızlarımızın bu davranışlarını görünce çok mutlu olduk. Hatta gerçekten başka insan olsaydı, 'Benim ihtiyacım var, ben bunu harcarım. Kimse görmedi.' diyebilirdi. Ama kızlarımız hiç tereddüt etmeden bu parayı bize getirdiler. Bütün sınavlarda 100 alsalardı, sınavda Türkiye birincisi olsalardı bizi bu kadar mutlu edemezlerdi."

Ayaz, bu davranışlarının herkese örnek olmasını temenni ederek, öğrencilere teşekkür etti.

Öğrencilerden Zeynep Bakay, yolda buldukları ambalajın içine baktıklarında parayı fark ettiklerini ve bunu hemen okula getirdiklerini söyledi.

"Bu paranın sahibini bulmak için öğretmenlerimize ve okul müdürümüze haber verdik. Sağolsunlar onlar da bize yardımcı oldu." diyen Bakay, paranın sahibinin en kısa sürede bulunmasını temenni etti.

Zeynep Demirel de buldukları paranın bir yaşlı veya ihtiyaç sahibi birinin olabileceğini belirterek, parayı derhal yetkililere teslim ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA