I. Uluslararası Gebze Teknik Üniversitesi Kelebek Robot Olimpiyatları

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Robotik ve Otomasyon Topluluğu tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Uluslararası Gebze Teknik Üniversitesi Kelebek Robot Olimpiyatları başladı.

GTÜ Yerleşkesi Spor Salonu'nda düzenlenen olimpiyatlara ortaokul, lise ve üniversitelerden yaklaşık 400 ekip katılıyor.

Ekipler, kategorilerinde kendilerine verilecek temalar doğrultusunda tasarladıkları fikri, 24 saat içerisinde geliştirerek özgün projelerini sunma imkanı bulacak.

Olimpiyatlarda aynı zamanda katılımcıların etkin zaman geçirebilmesi adına yarışmalarla eş zamanlı gerçekleşecek seminerler ve workshop etkinlikleri düzenlenecek.

Açılışta konuşan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, olimpiyatların yarışmadan çok festival atmosferinde olacağını söyledi.

Birbirinden farklı 7 kategoride düzenlenen olimpiyatlarda bazı alanların Bilişim Vadisi'nde düzenleneceğini ifade eden Görgün, şöyle konuştu:

"Katılımcı ekipler ne yapacaklarını burada tasarlayacak. Robotik ve Otomasyon Topluluğu, onlara ekipman ve yazılım desteği verecek. Ekipler verilen problemi 24 saat içinde çözmeye çalışacaklar. Problemi çözen tasarımı yapan şampiyonluğu göğüsleyecek. Engelli drone yarışları olacak. Bu yarışma değil bir festival. Gençlerin bilim ve bilişimle ilgilenmesi bizleri çok mutlu ediyor. Biz de onları teşvik ediyoruz."

Kategorilerinde dereceye girecek takımlara para ödülü verilecek.

Organizasyon 8 Nisan'da sona erecek.

Kaynak: AA