Enver Yılmaz Açıklaması 'Ünye Cevizdere'ye Çöp Depolanmayacak'

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye’nin Cevizdere bölgesine çöp depolamanın söz konusu olmadığını söyledi.

Enver Yılmaz Açıklaması 'Ünye Cevizdere'ye Çöp Depolanmayacak'
Ünye ilçesinde kamuoyu gündemini meşgul eden çöp konusunda açıklamalarda bulunan Enver Yılmaz, Cevizdere’deki alanın büyüklüğünün 2 dönüm olduğuna dikkat çekerek, “Bizim buraya çöp depolamamız gibi bir durum söz konusu değil. Oraya sadece mekanik ayrıştırma tesisi yapıyoruz. Bir benzeri Altınordu ilçemizde Büyükşehir Belediyesi Durugöl Hizmet Binamıza 700 metre mesafede faaliyet gösteriyor ve 12 ilçenin çöpünü ayrıştırıyor. Bu tesisin aynısını Ünye ilçemize kuracağız” dedi.

Çöp depolama ile ayrıştırmanın farklı olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Burada çöp depolanmayacak, çevreye ve insan sağlığına zarar verecek bir durum olmayacak. Sadece çöp ayrıştırma yapılacak ve yanabilecek mahiyette olanlar Ünye Çimento’ya gidecek, geriye kalan az bir kısmı da İküvez’deki düzenli depolama tesislerine gönderilecek. Bu konuda gerekirse basın mensupları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine yönelik olarak Altınordu ilçesindeki tesise bir gezi yapabiliriz. Bu sayede tesisin nasıl çalıştığı ve çevreyle uyumu konusunda Ünye kamuoyu da bilgi sahibi olur” diye konuştu.



Çamlık Mesire Alanı Projesi

Ünye ilçesine söz verdikleri yatırımları tek tek hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Enver Yılmaz, Çamlık Mesire Alanı ile ilgili bilgi verdi. Yılmaz, “Ünyeli hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda, Çamlık Mesire Alanı için içerisinde havuzu da bulunan çok güzel bir proje hazırladık. Ama sonradan halkımız istemediklerini beyan etti ve biz de projeyi iptal ettik. Şimdi gelinen nokta itibarıyla bu işe karşı çıkanların aslında işin iç yüzüne çok da vakıf olmadıklarını gördük. O alan Ünye’ye değer katabilecek bir yer. Tam bir mutabakat sağlanması halinde ilçe belediyesi, kent konseyi ve sivil toplum kuruluşlarının üzerinde anlaştığı bir projeyi o alanda uygulayabiliriz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA