Edremit'e 45 Bin Ağaç Ve Fidan Dikilecek

Van merkez Edremit Belediyesi; sahil bandı başta olmak üzere, mesire alanları, prestij cadde, park, yol, kaldırım ve refüj çalışmalarının tamamlandığı ilçe geneline yaklaşık 45 bin ağaç ve fidan dikme çalışmalarına start verdi.

Edremit'e 45 Bin Ağaç Ve Fidan Dikilecek
Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli’nin ilçede başlattığı projelendirme çalışmalarının tamamlanmasına sayılı günler kalırken, peyzaj düzenlemeleri ise tüm hızıyla sürüyor. Edremit’tin yeşilliğinin korunması yolunda hiçbir ağacın kesilmesine izin vermeyen Başkan Vekili Çiçekli, kaldırılması zorunlu olan bazı ağaçların ise okul bahçelerine taşınmasını ve yerlerine peyzaja uygun ağaçların dikilmesi talimatını vermişti. Yapılan çalışmalar doğrultusunda bahar aylarının da gelmesiyle adeta yeşil bir Edremit için seferber olan Edremit Belediyesi, ağaç ve fidan dikimine başladı.

Sahil bandı, mesire alanları, prestij cadde, parklar, yol, kaldırım ve refüjler başta olmak üzere ilçenin her noktasında ağaç ve fidanlar toprakla buluşturuluyor. Yaklaşık 45 bin ağaç ve fidanın dikileceği ilçede, mazi, ıhlamur, akasya, mavi ladin, spiral mazi, at kestanesi ve katalyadan oluşan çeşitler ekiliyor. 45 binin 20 bininin dağıtımı ise vatandaşlara verilmeye başlanırken ilçenin her noktasında ekimler gerçekleştiriliyor.

Başlatılan yeşillik seferberliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, çevrenin korunması ve yeşile özen verilmesi hususuna önem verdiklerini söyledi.

Gelecekte daha fazla yeşil alana sahip bir Edremit olması için çalıştıklarını kaydeden Başkan Vekili Çiçekli, “Geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımıza yeşil bir Edremit bırakmak için büyük gayretler sarf ediyoruz. Bu anlamda ilçe genelimizi baştan aşağı yeşillendiriyoruz. Bu yeşili daha da arttırmak adına bu yıl 45 bin ağaç ve fidanı toprakla buluşturacağız. Edremit, yeşili ve mavisi ile bölgenin en gözde yerleşim yeridir. Bizde ilçenin güzelliğini mavisiyle bütünleştiren bu yeşilli korumak ve daha da arttırmak adına her türlü önlemimizi alarak gerekli adımları atıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA