Burkay, BTSO'nun Yeni Meclis Üyeleriyle Buluştu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın ev sahipliğinde bir araya gelen BTSO’nun yeni dönem meclis üyeleri birlik ve beraberlik mesajı verdi. 120’den fazla meclis üyesinin katıldığı toplantıda konuşan Başkan İbrahim Burkay, “Meclisimizin aldığı kararlar ve iş dünyamızın vizyonu ile Bursa’nın ticaret ve sanayi hayatına hep birlikte yön vereceğiz” dedi.

Burkay, BTSO'nun Yeni Meclis Üyeleriyle Buluştu
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, 3 Nisan tarihinde gerçekleşen Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri seçimlerinde komitelerinden seçilen meclis üyeleriyle bir araya geldi. Meclis üyelerinin tamamına yakının katılım sağladığı organizasyonda konuşan Başkan İbrahim Burkay, 40 bini aşkın üyesiyle Türkiye’nin en büyük ticaret ve sanayi odası kimliğine sahip olan BTSO’nun seçimlerini örnek bir şekilde tamamladıklarını söyledi.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen ve demokrasi şölenine dönüşen seçimlerdeki başarılarından dolayı meclis üyelerini tebrik eden İbrahim Burkay, “Bursa’mızın geleceğine inanan iş insanları olarak 5 yıl önce kentimizin yeni bir değişim ve dönüşüme duyduğu ihtiyacı dile getirerek çok önemli bir sorumluluk üstlendik” diye konuştu.

Gücünü örnek birlikteliğinden alan BTSO’da 5 yıllık süre zarfında bir günü bile boş geçmeden tamamladıklarını kaydeden Burkay, “Rekabet koşullarının daha da zorlaştığı bir dönemde, bulunduğumuz coğrafyayı saran ateş çemberine, ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen tüm şer odaklarına ve engellere rağmen; milletimizin refahına, kentimizin ve ülkemizin istikbaline yatırım yapmaktan asla taviz vermedik. Artık, ortak paydada buluşan, inançla çalışan ve Türkiye’mizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine yüksek düzeyde katkı koyan bir kent var” şeklinde konuştu.

Üretimden istihdama, sanayi ve ticaretten ihracata kadar Türkiye’nin hayal ettiği tüm projeleri Bursa’da hayata geçirmeyi başardıklarını kaydeden Burkay, “Güçlü bir vizyon, güçlü bir strateji, güçlü bir nesil ve güçlü bir ekonomi temelinde oluşturduğumuz projelerle Bursa, sadece Marmara bölgesinin değil, tüm Türkiye’nin örnek aldığı bir kent kimliği kazandı. Üyelerimizin ekonomik faaliyetlerine ve ticaretlerine katkı sağlayacak önemli projeleri hayata geçirdik. Küresel Fuar Acentesi’nden Ticari Safari’ye, istihdam ofislerimizden BTSO Akademi’ye, mükemmeliyet merkezlerimizden MESYEB’e kadar 40’a yakın projeyle Bursa iş dünyamızı yeni bir atılım dönemine hazırlarken, ülke ekonomimize de dinamizm kattık. Kentimizin yakalamış olduğu bu başarıların altında iş dünyası temsilcilerimizin azmi ve heyecanı yatıyor” ifadelerini kullandı.

“Başarı bir yolculuktur, ancak asla bir varış noktası değildir” diyen Burkay, 5 yıllık süreçte BTSO’ya yakışır hizmetleri kent ekonomisine kazandırma imkanı bulduklarını söyledi.

Aynı azim ve kararlılıkla daha büyük başarılara meclis ve komite üyeleri başta olmak üzere iş dünyası temsilcilerinin katkılarıyla hep birlikte imza atacaklarını ifade eden İbrahim Burkay, “Kentimizi ve ülkemizi 2023 vizyonuna taşıyacak olan yeni meclisimizle birlikte Bursa ekonomi tarihinin kilometre taşları arasında yer alacak GUHEM, UYEM, TEKNOSAB gibi eserlerin de açılışını gerçekleştireceğiz. Çocuklarımıza gururla anlatacağımız, torunlarımıza miras bırakacağımız tüm bu projeler, kentimizin sadece bugününü değil geleceğini de şekillendirecek” şeklinde konuştu.

BTSO olarak hayal gibi görünen tüm projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Burkay, “Üreterek Büyüterek 39 bin Tek Yürek’ vizyonuyla çıktığımız bu yolda kendi için değil kenti için çalışan aktörleriyle BTSO, Bursa için var gücüyle çalışmaya devam edecektir. Bugün Türkiye’nin her yerinde başarılı projeleriyle konuşulan BTSO’muzun en önemli zenginliği birlik ve beraberliğinden gelmektedir. Yeni dönemde de BTSO meclisimizin alacağı kararlarla insan kaynağına ciddi yatırımlar yapacağız. Bursa, şu anda Türkiye’nin aklı konumunda olan bir merkez. Yeni dönemin meclisimiz, iş dünyamız ve Bursa’mız için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA