Batman'da İstihdam Projeleri Ödüllendirildi

Batman'da İŞKUR tarafından düzenlenen "7. Kariyer ve Girişimcilik Zirvesi" etkinlikleri kapsamında istihdam projeleri ödüllendirildi.

Batman'da İŞKUR tarafından düzenlenen "7. Kariyer ve Girişimcilik Zirvesi" etkinlikleri kapsamında istihdam projeleri ödül töreni gerçekleştirildi.

Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Vali Ahmet Deniz, bölgede huzurun tesisinin yanı sıra hükümetin teşvik desteği ile hem iş dünyasında hem de sosyal yaşamda tersine göçün yaşanmaya başlandığını söyledi.

Batman Organize Sanayi Bölgesine yoğun bir ilginin olduğunu vurgulayan Deniz, yatırımcılara devlet olarak her türlü desteği sağladıklarını belirtti.

Destekler kapsamında bir hafta önce 12 yatırımcıya yer tahsisi yaptıklarını bildiren Deniz, şunları kaydetti:

"Devletimizin her türlü imkanı var. Tüm işverenlerimize teşekkür ediyorum. Özellikle kadın ve engelli vatandaşlarımıza istihdam sağlayan ayrıca teşekkür ediyorum. Asıl olan üretmektir. Sadece üretmek de yetmiyor. Dünya ile rekabet edebilmek için katma değeri yüksek ürünler üretmemiz lazım."

İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz ise, İŞKUR, KOSGEB ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Batman'da 2017 yılında 630 yeni girişimciye girişimcilik sertifikası verildiğini söyledi.

Girişimcileri kutlayan Eviz, "İŞKUR olarak hem sanayicimizin hem de çalışanımızın yanındayız, her işverenimiz bizim için önemlidir." ifadesini kullandı.

Törene, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, kurum müdürleri ve girişimciler katıldı.

Kaynak: AA