Başkan Erdoğan'dan 'Nefes Kredisi' İle İlgili Açıklama

Denizli Ticaret Odası(DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, oda üyesi KOBİ’lerin yararlanabileceği “Nefes Kredisi” başvurularının alınmaya başlandığını ve kredi üst limitinin 150 bin TL olduğunu belirtti.

Başkan Erdoğan'dan 'Nefes Kredisi' İle İlgili Açıklama
Başkan Erdoğan Denizli Ticaret Odası’nın, KOBİ niteliğindeki üyeleri yaklaşık 100 milyon TL tutarındaki kredi hacminden yararlanabileceklerini kaydetti.

Başkan Erdoğan, kredi değerlendirme sürecinde odalarının kredi onayına ilişkin herhangi bir etkisi ve referans olma durumu olmayacağına dikkat çekti. Erdoğan, “Üyelerimiz Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank’ın il merkezindeki tüm şubeleri üzerinden söz konusu krediye başvuruda bulunabilecek. Kredi toplamda 18 ay vadeli olup, bunun ilk 6 ayı ana para ödemesiz, kalanı ise aylık eşit taksitler halinde 12 ayda geri ödenecek şekilde düzenlenecek. Kredinin brüt faiz oranı veya kar payı aylık yüzde 0,99 yıllık ise yüzde 11,88. Kredi azami limiti, grup iştirakleri de dahil 150 bin TL. Kredinin teminatı yüzde 85 oranında KGF yani Kredi Garanti Fonu kefaleti ile kalan yüzde 15’lik kısım ise ilgili bankanın mevcut kredi teamülleri çerçevesinde şekillenecek” diye konuştu.



“51 TL’nin üzerinde masraf talep edilmeyecek”

Başkan Erdoğan, protokolü imzalayan bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek tutarın en fazla kefalet oranının yüzde 0,03’ü ile sınırlı olacağını, dolayısıyla bankalar tarafından 51 TL’nin üzerinde masraf talep edilmeyeceğini de hatırlattı. Erdoğan, “Nefes Kredisi’ne başvurular 2 Nisan 2018 Pazartesi Günü başladı.

KOBİ’lerin Nefes Kredisi’ne başvurabilmeleri için öncelikle odamıza gelerek ‘TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir’ ibaresini içeren Faaliyet Belgesi almaları gerekiyor; çünkü bu belge olmadan banka talebini kabul etmeyecek. Daha sonra da antlaşmaya dahil olan bankaların herhangi bir şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile kredi için müracaat edecekler. Nefes Kredisi, üyelerimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: İHA