Baro Başkanı Er Açıklaması 'Siyaset Değil Hizmet Yaptık'

İçel Barosu Başkanı Ali Er, "Önceliğimiz, baromuza ve meslektaşımıza kaliteli hizmet etmektir. Göreve gelmeden önce verdiğimiz sözü tuttuk. Siyaset değil hizmet yaptık” dedi.

Baro Başkanı Er Açıklaması 'Siyaset Değil Hizmet Yaptık'
Er, katıldığı bir radyo programında, görev süresince yaptıkları hizmetleri anlattı. Meslektaşlarının karşısına her geçen gün yeniliklerle çıktıklarını belirten Er, “Göreve gelmeden önce meslektaşlarımıza siyaset yapmayacağımızın ve hizmet odaklı çalışan bir baro sözü olma verdim. Kesinlikle siyaset yapmadık, meslektaşlarımızın karşısına her geçen gün yeniliklerle çıktık. Tüm enerjimizi meslektaşlarımıza harcıyoruz. Tüm gücümüzü kullandık. Demokratik, katılımcı, güler yüzlü bir baro olduk. Baro tarihinde hiç olmadığı kadar aktif çalışıyoruz” diye konuştu.

“Avukatlık yasası değişmeli"

Avukatlık Yasası’nda büyük değişiklikler yapılması gerektiğini savunan Er, “Avukatların yararına düzenlemeler yapılmalı. Avukatlık mesleğinin her geçen gün daralarak küçülmesinin önüne geçilmeli. Avukatlara yeşil pasaport verilmeli. Ayrıca, baro başkanlığı görevi için 2 yıl çok kısa bir süreç. Bir baro başkanının çalışmalarını daha iyi yapabilmesi için görev süresinin en az 4 yıl olması gerekiyor” ifadesini kullandı.

Avukatların görevini mesleğin onuruna yakışır bir şekilde ifa etmesi için Adalet Bakanlığı’na birçok konuda başvurularda bulunduklarını hatırlatan Er, şöyle devam etti; “Davaların avukatlar aracılığı ile açılması zorunlu hale getirilmesi, tapu devirlerinin barolara, vekaletnamelerin avukatlara verilmesi, İçel’de iş mahkemeleri sayısının arttırılması, avukatların bilirkişilik yapabilmesi, avukatların emekli maaşlarının artırılması, CMK ücretlerinin avukatlık mesleğinin onuruna yakışır düzeyde artırılması, stajyer avukatların maaş alabilmesi ve son olarak da vatandaşların ve avukatların yoğun talepleri üzerine, ilçelerin nüfus yoğunluğu, suç oranı ve dosya sayısı dikkate alınarak adliyeye ulaşımın kolaylaştırılması için Anamur ve Erdemli ilçelerine ağır ceza mahkemelerinin ivedilikle açılması için Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunduk.”

“Hak ihlallerinde daima meslektaşlarımızın yanındayız"

Avukat hak ihlallerinde daima avukatın yanında olduklarını belirten Er, avukatların resmi kurumlarda, adliyelerde, kamuoyu nezdinde hak ettiği saygıyı görmeleri

gerektiğini ve bunun için İçel Barosu olarak sessiz kalmayıp mücadele ettiklerini söyledi.

Er, “Evrensel hukuk kurallarına ve hukuk devleti ilkesine bağlı, temel hak ve özgürlüklere saygılı, adil ve tarafsız yargılama hakkını savunan, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünden asla taviz vermeyen, cumhuriyet değerlerini yürekten benimseyen bir anlayışla baroyu yönetiyoruz” şeklinde konuştu.

Mesleki dayanışmaya, birlik ve beraberliğe önem verdiklerine vurgu yapan Er, “Meslektaşlarımızdan kopuk değil, tamamen birlik ve dayanışma içerisindeyiz. İlçelerde ilk kez yemin töreni düzenleniyor. Bir tek meslektaşımız dahi olsa, mesleğe ilk adım atmanın heyecanını yaşıyoruz. Ayrıca, İçel Barosu tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Ramazan etkinlikleri düzenledik ve Muharrem ayında baromuzda aşure etkinliği gerçekleştirdik. Bunlar, meslektaşlarımız arasında birlikteliği pekiştirmektedir” dedi.

Avukatların ve baro personellerinin aileleriyle birlikte uygun şartlarda eğitim ve sağlık hizmeti almalarını sağlamak için çeşitli kurumlarla protokol imzaladıklarını sözlerine ekleyen Er, “Önceliğimiz, baromuza ve meslektaşımıza kaliteli hizmet etmektir” diye konuştu.

Kaynak: İHA