Adana Ekonomisine 'Karnaval' Dopingi

Adana’da bu yıl 6’ncısı düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı için kente 100 bin yerli/yabancı turistin gelmesinin beklendiği bildirildi. Karnavalın fikir babası Ali Haydar Bozkurt, Adana ve komşu illerde bulunan otellerdeki doluluk oranının ise yüzde 100’e ulaştığı belirterek, karnavalın Adana ekonomisine 80-85 milyon lira kazandıracağını söyledi.

Adana Ekonomisine 'Karnaval' Dopingi
Nisan ayının gelmesiyle her yıl büyüyerek devam eden Portakal Çiçeği Karnavalı başladı.

120’ye yakın etkinliği gerçekleşeceği karnavala Türkiye ve dünyanın dört bir yanından ziyaretçiler akın ediyor.

Nisan’da Adana’da Komitesi Başkanı ve karnavalın fikir babası Ali Haydar Bozkurt, karnavalın ekonomik açıdan Adana’ya büyük katkı yaptığının altını çizerek "Yola çıkarken herkesin nisan ayında Adana’da olmasını hedefledik. Nisan’da Adana’da olmak ve bu güzelliği yaşatmak amacımızı asım adım hayata geçiriyoruz. Alınacak yolumuz var. Bu yıl Adana’da yaşayarak baharı karşılamak isteyen 100 bin kişinin Adana dışından gelmesini bekliyoruz. Bunun yanında Adana halkının katılımıyla kent sokaklarında yaklaşık yarım milyon kişi karnavalı yaşayacak”diye konuştu.

Bozkurt, 6 yıldır karnaval için oluşturulan düzenleme komitesinin hiç bir karşılık beklemeden gönüllü olarak çalıştığını da belirterek "Karnaval yalnızca Adana ekonomisine değil komşu kentlere de ekonomik fayda sağlamıştır. Hoşgörüyü elden bırakmadan gülen yüzlerle siyasetsiz bir hafta sonu geçirmek en büyük amacımız" dedi.

Bozkurt, şöyle devam etti:

"Adana’daki bakanlık ve belediye belgeli toplam 11 bin yatak kapasitesinin tamamı doldu. Keza komşu kentlerimizde de aynı durum söz konusu.Yani Adana’da düzenlediğimiz karnavalımız İçel, Tarsus ekonomisine de Osmaniye ekonomisine de hatta Hatay ekonomisine de katkı sağlıyor. Bu da ayrıca bizlere mutluluk veriyor. Her yıl Adana dışından gelecek konuklarımız ile birlikte karnavalın Adana’da 80-85 milyon liralık Portakal Çiçeği Karnavalı ekonomisi meydana getirdiği ortaya çıkıyor. Bu ekonomik canlanma küçük esnaftan başlıyor tüm Adana’ya yayılıyor. El işleri satan kadınlarımız, yeme içme sektöründeki insanlarımız yani kısacası ekonomiyi oluşturan her unsurda bir canlanma yaşanıyor. Küçük esnafından oteline, taksicisinden sokakta lahmacun, su satana kadar herkese doğrudan dokunuyor karnavalımız."
Kaynak: İHA