Adana'da Polislerin Görevi İhmalden Yargılandığı Dava

Kreşte 2,5 yaşındaki kız çocuğunun darbedilmesine ilişkin 'kamera kaydında darp ve cebir görüntüsüne rastlanmadı' şeklinde tutanak tuttukları iddiasıyla haklarında dava açılan 2 polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

Adana'da 2,5 yaşındaki kız çocuğunun kreşte darbedilmesine ilişkin "kamera kaydında darp ve cebir görüntüsüne rastlanmadı" şeklinde tutanak tuttukları iddiasıyla haklarında dava açılan 2 polis memurunun yargılanmasına devam edildi.

Adana 16. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya görevi ihmal suçundan 2'şer yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istenen tutuksuz yargılanan polis memurları H.P. ve U.O. ile kız çocuğunun avukat olan annesi Nazan Akça Subaşı ile tarafların avukatları katıldı.

Hakim, Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesinde devam eden küçük D.E.S'nin kreşte darbedilmesiyle ilgili davanın dosyasının UYAP üzerinden mahkemeye gönderildiğini ve incelemeye alındığını söyledi.

Sanık polis memurları, önceki savunmalarını tekrarladıklarını belirterek haklarındaki suçlamayı kabul etmedi.

Hakim, emniyet müdürlüğüne yazı yazılarak, suç tarihinde sanıkların görev yaptıkları karakolda CD çözümüne ilişkin teknik imkanların durumu, ayrıca CD çözümüne ilişkin alanlarında uzman olup olmadıkları, bu konuda eğitim sertifikaları bulunup bulunmadığı, karakoldaki görevli polis memuru sayısı ve iş durumu hakkında bilgi istedi.

Duruşma, emniyetten istenilen bilgilerin beklenmesine karar verilerek ertelendi.

- Olay

Adana Barosuna kayıtlı avukat Nazan Akça Subaşı ile eşi gelir uzmanı İbrahim Subaşı, kızları D.E.S'yi 25 Ocak 2017'de sabah kreşe götürüp öğretmeni M.İ'ye teslim etmiş, akşam aldığı çocuğunun evde üzerini değiştirirken sırtında tırnak izleri ve kızarıklıklar görünce hastaneden rapor alarak öğretmenden şikayetçi olmuştu. Yapılan şikayet üzerine M.İ. hakkında 4 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesinde devam eden duruşma sırasında bilirkişi tarafından güvenlik kamera görüntülerinde darp görüntülerine rastlanmasına karşın, güvenlik kamera kaydını inceleyip "kamera kaydında darp ve cebir görüntüsüne rastlanmadı" şeklinde tutanak tutan Yüzüncü Yıl Şehit Rüştü Bayram Polis Merkezinde görevli polis memurları H.P. ve U.O. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş ve haklarında dava açılmıştı.

Kaynak: AA